Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

De grootste vrijwilligersactie in Nederland, waar naar schatting meer dan 350.000 Nederlanders aan meedoen, wordt ook georganiseerd in Rotterdam. Inmiddels zijn er al vele Rotterdamse klussen aangemeld. Denk hierbij aan boten te water laten, hemelwaterafvoeren repareren, zand storten, bomen snoeien, vloeren verven en nog heel veel meer!

Vrijwilligerswerk

Zowel sportverenigingen, als speeltuinen, scoutinggroepen en de zeekadetten hebben hun klussen al aangemeld op de site van NLdoet. Op deze manier maken zij bekend waar zij extra handjes voor kunnen gebruiken, want een vereniging draait natuurlijk niet vanzelf. En zeker bij clubs met eigen accommodaties liggen altijd grote en kleine klusjes te wachten op handige handen.

Met NLdoet wil het Oranje Fonds alle Nederlanders op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Door een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken ervaren mensen hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Ervaring leert dat mensen zich door deelname aan NLdoet vaker per jaar inzetten als vrijwilliger. Voor Rotterdamse verenigingen dus hét moment om meer vrijwilligers te werven!

(Activiteit) aanmelden

Vrijwilligers die graag in actie komen en de Rotterdamse verenigingen willen ondersteunen tijdens NLdoet, kunnen terecht op de website voor meer informatie. Heeft jullie vereniging of groep een leuke activiteit voor NLdoet? Meld dit dan ook aan op de website van NLdoet en maak er een mooie dag van met vele nieuwe gezichten!

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting
Bianca Post – van der Hoek

Meer weten?

Wil je meer vrijwilliger binden aan jouw club? Heb je vragen over functieprofielen? Of wil je aan de slag met het behoud van vrijwilligers?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Vrijwilligerswerving
  • Vrijwilligersbehoud
  • Vrijwilligersverzekering
  • Functieprofielen
  • Vrijwilligerscoördinator

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
Fragette Jagt