Toon je waardering voor de belangrijke rol van sportverenigingen en doe op vrijdag 20 of zaterdag 21 maart mee aan NLdoet. Dat is grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook medewerkers van Rotterdam Sportsupport helpen die dagen sportverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties met klussen die zijn aangemeld bij NLdoet. Voorbeelden? Vernieuwing van een clubhuis of een schoonmaakbeurt op een accommodatie.

Maar liefst 325.000 Nederlanders waren vorig jaar actief tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Samen voerden zij ruim 8.600 klussen uit. Dat deden de vrijwilligers onder meer bij scholen, zorginstellingen en sportverenigingen.

NLdoet, een actie van het Oranje Fonds, koppelt dit jaar opnieuw vrijwilligers digitaal aan organisaties die de hulp goed kunnen gebruiken. In de afgelopen periode hebben onder meer Rotterdamse sportverenigingen klussen aangemeld. Dat deden ze in de hoop dat belangstellende vrijwilligers hun diensten voor één of twee dagen zouden aanbieden tijdens de editie van dit jaar. Dit zijn de uitdagingen in de Rotterdamse sport:

  • Opknapbeurt voor de thuisbasis van onder andere de jeugd van voetbalvereniging XerxesDZB
  • Klussen bij handbalvereniging de Meeuwen
  • Betegeling tuin en beschikbaar stellen tuin aan alle gebruikers van de locatie bij Abdelkwan

Help jij ook mee?

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat