Voor de tweede maal in drie jaar wist het eerste herenteam van Atomium’61 uit Rotterdam-Vreewijk de finaleronde van het Nederlands Kampioenschap Veldhandbal winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag werd in Cothen op het terrein van Fortissimo deze titel voor de vijfde maal in de clubhistorie veroverd.

De eerste wedstrijd tegen HV Dongen werd soepel gewonnen, de tweede wedstrijd tegen Berdos ging moeizamer maar werd uiteindelijk in een overtuigende winst omgezet. Winst was in de slotwedstrijd tegen HAVAS uit Almere vanwege het betere doelsaldo van HAVAS, dat in zijn eerste twee wedstrijden eveneens gewonnen had, noodzakelijk. In een buitengewoon spannend duel werd de kampioen van het vorige seizoen verslagen en het kampioenschap voor Atomium veilig gesteld. Keeper Raymond Kornet tikte net voor het einde een potentiële gelijkmaker voor het doel weg. Daarna volgde een score uit een strafworp door aanvoerder Silvio Hazel, gegeven voor een overtreding op de uitblinkende Koen Suikerbuijk en zo werd de eindstand bepaald op 17-15 in het voordeel van de Rotterdammers. Het team valt te prijzen dat het tegenover het fysieke spel van HAVAS een sportief antwoord zocht en vond.

Dit alles ondanks het feit dat het team wegens blessures enkele dragende spelers moest missen. Dit was de reden dat ook Vincent Slis het team versterkte, waardoor hij de enige speler is die bij alle vijf landskampioenschappen van Atomium gespeeld heeft. Trainer Patrick van der Vliet heeft de titel eerder als speler voor Atomium mee helpen winnen.

Het team heeft na afloop behoorlijk gefeest en de meegereisde supporters uitvoerig bedankt. De vereniging is trots op dit resultaat, dat bewijst dat presteren in de sport kan in een vereniging waarin ook breedtesport veel aandacht krijgt. Dit NK was het derde op rij waaraan Atomium’61 deelnam.

Het damesteam van DSO uit Den Helder wist zaterdag de landstitel voor Damesseniorente bemachtigen.

Met het landskampioenschap komt voor Atomium een einde aan dit handbalseizoen. Het eerste weekend van augustus begint het nieuwe. Het eerste seniorenteam zal dan ook in de zaal stevig aan de slag moeten vanwege de promotie naar de eerste divisie. Daarin is het de tweede Rotterdamse vereniging die een plaats krijgt en het is de derde keer dat Atomium in deze divisie speelt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende