Vanaf half september wordt achtereenvolgens in de deelgemeenten Charlois (16 t/m 20 september), Noord (21 t/m 28 september), Hoogvliet/Pernis (30 september t/m 11 oktober) en IJsselmonde (30 september t/m 4 oktober) een Sportentocht georganiseerd.

Tijdens de Sportentocht krijgt sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. Basisschoolkinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen één of twee weken lang bij diverse sportverenigingen en -organisaties terecht voor een gratis kennismaking met verschillende sporten.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in de deelgemeenten Charlois, Noord, Hoogvliet/Pernis en IJsselmonde hun sport aan op locatie. De kinderen krijgen op school een boekje met daarin het aanbod en programma van alle sporten en een stempelkaart. Met dit boekje kunnen kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Voor iedere activiteit waar ze aan meedoen krijgen ze een stempel.

De Sportentochten worden afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. Het kind met de meeste stempels maakt namelijk kans op de titel sportiefste leerling én een mooie prijs! Denk aan een gratis lidmaatschap of andere sportieve prijs. De sportiefste school wint ook een prijs. Sowieso krijgt iedere Sportentocht deelnemer een leuk cadeautje. Genoeg reden om mee te doen dus!

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeenten. Het doel is kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten en sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen. Sporten is gezond, maar vooral leuk om te doen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur