Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes presenteert de tv-serie ‘Plus voor de stad’. De Rotterdammer gaat in vijf afleveringen op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam.

In aflevering vier bezoekt Nathan Sportplusvereniging Abdel-kwan. De taekwondovereniging van Rotterdam-Zuid is met diverse maatschappelijke activiteiten van waarde voor haar leden, voor maatschappelijke partners, voor de wijk en voor de stad.

Abdel-kwan biedt onder meer huiswerkbegeleiding aan. Voor of na het sporten helpen docenten jongeren van de club om beter te worden in taal, rekenen of andere vakken.

In de vierde aflevering van Plus voor de stad vindt Nathan hoe de combinatie huiswerk en sporten bevalt, zowel voor de jongeren, de school als de club. Ook ondervindt Nathan hoe Abdel-kwan hecht en werkt aan discipline, één van de belangrijke pijlers van de taekwondovereniging. Bekijk het in de video hieronder!

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. De vijfdelige tv-serie is te zien op het tv-kanaal en de social media-accounts van OPEN Rotterdam, de jonge Rotterdamse publieke omroep die sinds 2014 uitzendt op tv en via online kanalen als website, app en social media.

Bekijk ook:

 

 

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging
Salima Bouhtala