Vrijdag 10 december j.l. was het dan zover. Tijdens het enorm druk bezochte 7e Nederlands Congres voor Sportbestuurders werden de prijzen vergeven. Na de fantastische workshops en sprekers als Henk Gemser en Tom van ’t Hek werd de spanning langzaam opgevoerd.

De jury had de lastige taak om uit al deze geweldige projecten en initiatieven de winnaar te kiezen. Alle verenigingen werden het podium opgeroepen. Uit de mond van Marion Smit, plaatsvervangend directeur directie Sport bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, werden de genomineerden nog eens op een rijtje gezet. De initiatieven werden geprezen en de derde prijs werd vergeven aan: Zwaluwen Utrecht 1911. Het bestuur van Zwaluwen Utrecht is er in geslaagd om een hockeytak binnen een voetbalvereniging op te zetten ,in een niet vanzelfsprekende omgeving (de club ligt aan de rand van krachtwijk Kanaleneiland).

Al snel bleek uit het juryrapport dat v.v. HWD Overschie voor de 2e prijs in aanmerking kwam. Een fantastisch resultaat van een club die in haar bestaansrecht werd bedreigd door een fikse schuld, naar een gezonde vereniging met flinke jeugdaanwas en boven alles deelname aan het sportzorgtraject van de KVNB. Zo luidde het juryrapport van de vakkundige jury. Die niet anders kon dan v.v. HWD Overschie te belonen met de tweede prijs! Een mooie waardering voor de meest actieve voetbalvereniging in de wijk Overschie die haar maatschappelijke rol in de maatschappij erg serieus neemt.

De eerste prijs was voor Deventer Korfbalvereniging Devinco die met het project “100 jaar korfbal in Deventer… korfballen op ieder schoolplein’’ een minder vanzelfsprekende sport in de gemeente wist te profileren met het simpele en effectieve idee korfbalkorven op schoolpleinen te plaatsen.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen