Voetbalvereniging HWD uit Overschie stopt als Sportplusvereniging. De vereniging die sinds januari 2012 onder de vlag van ‘Sportplus’ haar maatschappelijke activiteiten uitvoert, moet op dit moment prioriteiten stellen die niet zijn te combineren met het Sportplusprogramma.

Het Sportplusprogramma is in 2011 gestart als een programma voor vitale sportverenigingen met maatschappelijke ambities. Belangrijke criteria voor Rotterdam Sportsupport zijn de maatschappelijke ambities van het bestuur, inclusief het draagvlak binnen de vereniging, en de vitaliteit van de vereniging om die ambities vorm te geven.

Ondanks de inspanningen van zowel HWD als Rotterdam Sportsupport concludeert Rotterdam Sportsupport dat er binnen de club te weinig inzet en betrokkenheid is voor de maatschappelijke activiteiten om de kwaliteit te waarborgen. HWD heeft aangegeven op dit moment prioriteit te geven aan de realisatie van de financiële en organisatorische vitaliteit van de vereniging, waar Rotterdam Sportsupport begrip voor heeft én waar we desgewenst ook ondersteuning bij zullen leveren.

De bestuurlijke ondersteuning van Rotterdam Sportsupport voor het Sportplusprogramma van HWD wordt vanaf heden beëindigd. Wanneer de voetbalvereniging in de toekomst in staat is om aan de voorwaarden voor het Sportplusprogramma te voldoen, zijn beide partijen voornemens om de samenwerking voor dit programma te hervatten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk