De Rotterdamse voetbalvereniging HWD Overschie zet stevig in op energiebesparing. De club kan veel winst boeken met het besparen van energie en daarmee duizenden euro’s. Deelname aan een wedstrijd van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation en aan het Rotterdamse programma Scoren met Energie moet succes opleveren.

HWD diende bij de Klaas-Jan Huntelaar Foundation een projectaanvraag in voor vijf energieopwekkende reclameboardings. Deze reclameborden van Cablean Surface zijn niet alleen reclameborden, maar kunnen ook gedraaid en gebruikt worden als zonnepanelen. Ook bevat dit systeem modules om regenwater op te vangen en filteren en om lucht te zuiveren. Volgens berekeningen kunnen de borden tot 5.000 euro per jaar besparing opleveren.

Om aanspraak te maken op een bijdrage van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation, moet HWD afrekenen met vier andere verenigingen die maatschappelijke projectaanvragen indienden: SC Loppersum, SC Leeuwen, v.v. ONT en Victoria Boys. Via een internetverkiezing wordt uitgemaakt welke vereniging de bijdrage, ter waarde van maximaal 75 procent van 20.000 euro, verdient. In de verkiezingsstrijd kan HWD goed extra stemmen gebruiken, die via deze link zijn uit te brengen. Op deze pagina is tevens meer informatie te vinden over de projectaanvraag van de Rotterdamse voetbalclub.

Scoren met Energie

Naast deelname aan de verkiezing van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation is HWD vandaag gestart met Scoren met Energie. Met dit programma van Rotterdam Sportsupport kunnen sportverenigingen geld- en energieverspilling verminderen. Deelnemende clubs besparen gegarandeerd tussen de tien en dertig procent energie. De energiebesparende maatregelen kunnen binnen dit programma worden gerealiseerd met praktische financieringsopties. Meer informatie over dit programma, waar Rotterdamse sportverenigingen zich nog voor kunnen aanmelden, is te lezen op www.rotterdamsportsupport.nl/scorenmetenergie.

HWD hoopt met deelname aan beide programma’s de energierekening sterk te verminderen. Met gebouwen uit 1945 is de potentie groot. De vereniging deed de afgelopen jaren zelf al investeringen in haar accommodatie, maar wil nu écht werk maken van energiebesparing.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker