Rotterdam-Rijnmond is weer zeven winnaars rijker. Op maandag 16 december ’13 vond in het nieuwe Luxor Theater de Sportstad Awards Rotterdam-Rijnmond plaats. De awards werden uitgereikt aan Rotterdams Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportcoach. Ook werd de Metro Talent Award, de Gehandicapten-sportprijs en een award voor de Sportvrijwilliger uitgereikt. Daarnaast werden de sportkampioenen van de Rotterdamse sportverenigingen gehuldigd. Dit alles werd muzikaal omlijst door Re:freshed Orchestra en Erik Arbores en stond onder leiding van Jan-Dirk Stouten en Fatima Moreira de Melo.

Joost Luiten werd uitgeroepen tot Sportman 2013. Hij schreef geschiedenis. Voor het eerst sinds 2003 kon er weer een Nederlandse naam aan de erelijst van de Dutch Open worden toegevoegd. Inmiddels heeft hij een TOP 50-plek bemachtigd. In de verkiezing onder de mannen versloeg hij Ignisious Gaisah en Robin van Persie.

Genomineerd voor de landelijke sportverkiezing, maar de eerste titel is op zak! Lisette Teunissen mag zich dit jaar Sportvrouw van het jaar noemen. Zij heeft deze award te danken aan haar prestaties op onder andere de WK in Montreal. Zij won daar alle kleuren medailles. Op de 50 meter vrije slag won zij brons, op de 100 meter vrije slag zilver en op de 50 meter rugslag won zij de gouden medaille. De andere genomineerden in deze categorie waren Kim Polling en Rianne Sigmond.

Voor het eerst in de geschiedenis wint Hockey Club Rotterdam de award voor Sportploeg 2013. De ploeg ontving deze award aangezien zij óók voor het eerst in de geschiedenis landskampioen werden! In deze categorie won Hockey Club Rotterdam het van twee andere landskampioenen, namelijk: DOOR Neptunes en Sliedrecht Sport.

De drie genomineerde sportploegen leverden ook de drie genomineerde Sportcoaches. Niet Reinoud Wolff (Hockey Club Roterdam), maar Evert-Jan ’t Hoen ging er met de award van Sportcoach vandoor. Hij wist met zijn team DOOR Neptunes afgelopen seizoen de landstitel te veroveren. Ook is hij door de European Baseball Coaches Association uitgeroepen tot coach van het jaar. Appie Krijnsen, coach Sliedrecht Sport, was de andere genomineerde.

Kevin van Hengel werd verkozen tot Rotterdams Sportvrijwilliger. Hij heeft deze award te danken aan zijn inzet van de afgelopen jaren voor de Rotterdamse Reddingsbrigade en in het bijzonder voor zijn werk voor de anders-validegroep. Daarnaast is Van Hengel de kartrekker om de Rotterdamse Reddingsbrigade weer op de kaart te zetten. Hij won het in deze categorie van Wim Sas (Hou Stand) en Jacolien Vogelzang (Schaatsvereniging Rotterdam).

RHV Leonidas ontving de Gehandicaptensportprijs 2013. De hockeyvereniging wordt beloond voor hun inzet voor de activiteiten die zij organiseren voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, ziekte of handicap. Voor hen heeft Leonidas daarom al jaren G-hockey en vanaf dit seizoen ook LG-hockey (niet-rolstoel gebonden). GoSports en Stichting Plons waren de andere genomineerden.

Jean-Paul Boëtius won de Metro Talent Award. In het seizoen 2012/2013 debuteerde hij in het eerste elftal van Feyenoord met een basisplaats, waarin hij meteen wist te scoren. Ook komt Boëtius uit voor Jong Oranje. De 19-jarige voetballer won het van Sybren Blok (atletiek) en Sabine Plönissen (hockey).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat