Vandaag (5 mei 2023) kondigde Wethouder Vincent Karremans aan dat de invoering van betaald parkeren in de hele ring van Rotterdam tijdelijk wordt stopgezet vanwege veel bezwaren. De wethouder geeft aan dat er meer tijd nodig is om “maatwerk” te kunnen bieden, waaronder uitzonderingen voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Het plan om betaald parkeren in te voeren van de gemeente Rotterdam wordt de komende jaren geleidelijk ingevoerd, waarbij IJsselmonde op 1 juni als eerste aan de beurt zou zijn. Vandaag werd bekend dat dit is uitgesteld. Het is nog niet bekend hoe lang de uitstel zal duren.

Sportverenigingen

Wethouder Vincent Karremans (VVD) geeft aan meer tijd nodig te hebben voor het ontwikkelen van “maatwerk voor specifieke doelgroepen”. Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld vrijwilligers van sportverenigingen en mantelzorgers een uitzonderingspositie krijgen. Er wordt nu onderzoek gedaan naar welke soorten vergunningen en andere maatregelen het beste kunnen worden genomen om aan te sluiten op de behoeften van verschillende doelgroepen in de stad.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de parkeerproblematiek? Houd dan onze dossierpagina in de gaten. Voor vragen over dit thema kun je contact opnemen met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke