Van 3 maart tot en met 5 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Zaalvoetbalvereniging TPP-Rotterdam was zaterdag 10 maart aan de beurt.

Aylin Hoogerheide verzorgt de pr en communicatie bij TPP-Rotterdam. Zij weet heel goed waarom zij haar club heeft opgegeven voor de strijd om de titel Rotterdams leukste ‘kluppie’: “TPP-Rotterdam heeft te maken met een aantal vrijwilligers en spelers die zich met hart en ziel inzetten voor hun club. Zowel op prestatief als op maatschappelijk niveau wordt alles uit de kast gehaald. Een van onze pilaren Jamal El Ghannouti is een heel mooi voorbeeld van hoe je een ster in het veld en er buiten kan zijn. Naast topscorer binnen de topdivisie van het zaalvoetbal, het feit dat hij in het Nederlandse team speelt, zorgt hij er ook nog eens voor dat er momenteel met een 8-tal scholen de scholencompetities worden gehouden. Het doel is hier een 32-tal scholen aan toe te voegen.”

Er leeft bij TPP-Rotterdam een duidelijke visie. Hoogerheide: “Onze droom is een eigen clubhuis waar jongeren straks opgevangen kunnen worden. Niet alleen om te sporten, maar om steun te ontvangen in de breedste zin van het woord. Huiswerkbegeleiding, voorlichting juiste voeding en beweging. We hebben momenteel dan ook hele actieve vrijwilligers waarvan sommigen zelfs 6 à 7 uur per dag werken aan deze droom.”

Hoogerheide weet ook al hoe de geldprijs van 2500 euro besteed zal gaan worden: “We gaan meer ruimte maken voor jeugdige spelers om zich aan te melden bij onze club, zowel in tijd als in ruimte. Daarnaast willen we de spelers van ons eerste team meer clinics laten geven zodat we nog meer scholieren aan ons kunnen binden.”

De geluidsfragmenten van de reportage zijn hier terug te luisteren.

Ons Kluppie is een samenwerkingsproject tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport waarmee jaarlijks Rotterdams leukste ‘kluppie’ wordt verkozen. De winnaar, die 2.500 euro opstrijkt, wordt bepaald door publiek en een deskundige jury. Stemmen kan van 3 maart tot en met 11 mei op www.rotterdamsportsupport.nl en op www.facebook.com/sportsupport

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie