Bent of kent u een intermediair die aanvragen voor Jeugdsportfonds Rotterdam verzorgt en er zo aan bijdraagt dat kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen lid kunnen zijn van een sportvereniging? Dan is het nuttig te weten dat dit jaarlijks opnieuw dient te gebeuren. Wees in de zomer extra alert, want veel aanvragen lopen af aan het eind van het seizoen. Bij veel sporten begint het nieuwe seizoen in augustus.

Jongens en meisjes uit een minder draagkrachtig gezin kunnen in Rotterdam tóch lid zijn van een vereniging. Dankzij het Jeugdsportfonds Rotterdam kwamen vorig jaar bijna 3.000 kinderen ondanks een krappe portemonnee structureel in actie bij een club. De gemeente en onder meer stichtingen en bedrijven maken lidmaatschappen financieel mogelijk.

Jeugdsportfonds Rotterdam is bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar uit een gezin met maximaal 120% van het minimuminkomen. Een intermediair – iemand die het kind en zijn/haar thuissituatie kent – dient hier de aanvraag in. De intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht, jeugdhulpverlener, zorgcoördinator of huisarts. Kortom, iemand die professioneel betrokken is bij de opvoeding, verzorging, begeleiding of scholing van het kind. Wilt u intermediair worden? Klik hier om u aan te melden.

Een aanvraag kan het hele jaar worden ingediend. Een goedgekeurde aanvraag geldt voor een jaar. Twee maanden voordat de lopende aanvraag eindigt, ontvangt de intermediair bericht dat een nieuwe aanvraag moet worden ingediend. Het kind kan daarna weer een jaar kosteloos sporten.

Meer informatie? Neem contact op met Ellen Breedveld via rotterdam@jeugdsportfonds.nl of door tijdens het spreekuur te bellen naar 010-479 44 57. Het spreekuur is op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden