Het Jeugdfonds Sport Rotterdam (JFS) vergoedt ook de contributie voor kinderen die zwemles willen volgen bij een zwemvereniging en daarvoor lid willen worden van een vereniging. 

Er kan maximaal één aanvraag per kind per jaar worden gedaan tot een bedrag van 225 euro. Met deze aanpassingen hoopt het JFS nóg meer kinderen in Rotterdam te laten sporten en de zwemverenigingen te versterken. Ieder kind heeft het recht om te sporten. Met dat gedachtegoed zet het JFS zich in om kinderen die willen sporten maar het financieel niet kunnen een kans te geven. Het JFS is er voor Rotterdamse kinderen van twee tot achttien jaar.

Intermediair
De aanvraag moet worden gedaan op de reguliere manier; een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.) doet via de website een aanvraag voor het lidmaatschap van de vereniging, deze wordt door het JFS gecontroleerd en goedgekeurd. Aanvragen zijn alleen geldig wanneer het netto-maandinkomen niet hoger is dan 1.700 euro (samenwonend/gehuwd) of 1500 euro (eenoudergezin).

Jeugdfonds Sport
In opdracht van het bestuur van het Jeugdfonds Sport verzorgt Rotterdam Sportsupport een deel van de uitvoering. Dit betreft de administratieve organisatie en (telefonisch) contact met de doelgroep, sportaanbieders en intermediairs. Daarnaast is Rotterdam Sportsupport partnerorganisatie van het Jeugdfonds Sport; we versterken elkaar ten behoeve van het vergroten van duurzame sportdeelname van jeugd en jongeren. Lees hier meer over het Jeugdfonds Sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

communicatieadviseur
Floor Vierboom