Het Rotterdamse Jeugdsportfonds, tegenwoordig Jeugdfonds Sport genaamd, bestaat 12,5 jaar. Op 20 september werd bij Rotterdam Sportsupport vol trots bij het jubileum stilgestaan. Want mede dankzij Rotterdam Sportsupport is dit fonds in 2007 in Rotterdam opgestart.

In de beginjaren van het fonds vervulde directeur Gert-Jan Lammens hiertoe een rol in het bestuur. Jarenlang heeft Rotterdam Sportsupport in opdracht van het bestuur van het Jeugdsportfonds de gehele coördinatie en uitvoering voor haar rekening genomen. In de afgelopen jaren is dit verkleind tot slechts de administratieve uitvoering. “Maar dat wat we doen, doen we nog altijd en onverminderd met grote passie, betrokkenheid en hard werken,” aldus Lammens. “Complimenten daarvoor aan mijn collega’s Ellen Breedveld en Wendy van der Kloot. In de eerste helft van 2019 is door hen een recordaantal van 1.773 aanvragen goedgekeurd.”

Intermediairs
Breedveld is al tien jaar werkzaam voor Rotterdam Sportsupport, waarvan bijna acht jaar voor het Jeugdsportfonds. Een periode waarin ze het jaarlijkse aantal aanvragen fors zag groeien naar nu ruim 5.000 aanvragen per jaar. “Het is geweldig om van betekenis te mogen zijn voor al die kinderen en hun ouders, maar ook voor de sportverenigingen,” zegt Breedveld. “Dankzij al de intermediairs die de aanvragen voor ouders indienen, wordt dit mogelijk gemaakt. Het fonds dankt haar bestaansrecht aan de gemeente Rotterdam en aan deze professionals. Meer intermediairs zijn altijd welkom, want we bereiken nog lang niet de gehele doelgroep, we hopen dat het fonds verder kan groeien in de komende jaren.”

Via deze weg bedankt en feliciteert Rotterdam Sportsupport het bestuur van het Jeugdfonds Sport Rotterdam! Daarnaast bedanken wij het landelijke Jeugdfonds Sport en Cultuur voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Rotterdam Sportsupport hoopt nog lang partnerorganisatie te mogen zijn van het Jeugdfonds Sport en op deze wijze drempels weg te nemen voor jonge Rotterdammers naar een duurzaam sportleven.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur