Bron: NOS

Het aantal jongeren dat scheidsrechter wil worden neemt toe. Door onder meer het succes van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers is het aantal jonge scheidsrechters verdrievoudigd tot 531.

Het totaal aantal scheidsrechters is gelijk gebleven, maar het percentage jongeren van 14 tot 20 jaar wordt steeds groter.

Inspireren

De KNVB bevestigt dat scheidsrechters als Kuipers, Makkelie en Gözübüyük jongeren inspireren om zelf een wedstrijd te leiden. “Je ziet dat de prestaties van Kuipers doorwerken. We hebben daar veel lof voor gekregen.”

Kuipers floot onder meer de Champions League-finale, de belangrijkste internationale clubwedstrijd van het jaar. De scheidsrechter werd ook genoemd als een van de kanshebbers om de finale van het WK te fluiten. Maar omdat Oranje de halve finale bereikte, mocht hij niet meer in actie komen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie