Voetbal is leuk, maar zaalvoetbal is misschien nóg leuker. Hoe dan ook, Kenroy Skerrit raakte aan beide activiteiten verslingerd via de Schoolsportvereniging. Zijn kunsten in de zaal vielen dermate op, dat de KNVB hem dit jaar zelfs uitnodigde voor trainingen van de districtsselectie West II.

‘Ga niet rondhangen op straat. Als je de kans krijgt te sporten, grijp die dan.’ Dat is de boodschap van Kenroy Skerrit aan leeftijdsgenoten. De 15-jarige stelt dat het er niet alleen op het voetbalveld om gaat het doel te vinden, maar ook daarbuiten. Zelf zegt hij via sport meer vrienden en kennissen te hebben gekregen. ‘Het is bijvoorbeeld heel leuk om met een groep te gaan kijken naar een wedstrijd van het eerste team van TPP Rotterdam, de club waar ik zaalvoetbal met een team van mijn school.’ Kenroy was een jochie van tien toen Erica Terpstra, destijds voorzitter van sportkoepel NOC*NSF, het startschot verrichtte voor Schoolsportvereniging Lombardijen. Zijn school, De Catamaran, was erbij betrokken en Kenroy wist onmiddellijk welke sport hij wilde beoefenen: voetbal. Vijf jaar later is hij nog steeds lid van DRL. Hij is er rechtsbuiten van de B1.

Via zijn middelbare school, het Zuiderparkcollege, kwam hij vorig jaar ook in contact met zaalvoetbal. TPP Rotterdam verbond zich toen aan een competitie voor teams van acht middelbare scholen. De vmbo-leerling: ‘In de zaal zijn de ruimtes klein en moet je de bal snel rondtikken. Dat past goed bij me, want ik ben een vrij technische voetballer.’ Dat is de verantwoordelijken bij TPP Rotterdam ook opgevallen. Zij hebben Kenroy een plek gegeven in het talententeam, waarin de beste spelers van de acht schoolteams samenkomen. Via dat podium trok hij de aandacht van KNVB-trainers, die hem uitnodigden voor twee trainingen. ‘Uiteindelijk ben ik afgevallen, maar ik denk dat ik een mooie toekomst heb in het zaalvoetbal. Door het schoolteam ben ik ook meer mijn best gaan doen op school en zijn mijn prestaties daar verbeterd. Je mag namelijk niet meetrainen als je het niet goed doet op school.’

Dit bericht komt uit de Nieuwsbrief van de Schoolsportvereniging. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maaike Tieman

Maaike Tieman

communicatieadviseur / clubkadercoach