Van maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht tijdens de Sportentocht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 en de eerste klas van de middelbare school kunnen in deelgemeente IJsselmonde een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De sportentocht heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met de diversiteit aan sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in IJsselmonde hun sport aan op locatie, zoals voetbal bij voetbalvereniging de Zwervers, zumba bij sportschool IJsselmonde of waterpolo bij Spartaan Zwemmen. Aan de hand van een boekje met stempelkaart kan er gratis deelgenomen worden aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een cadeautje en maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier ook nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De Sportentocht eindigt op vrijdagavond 14 oktober met een feestelijke afsluiting op het deelgemeentekantoor in IJsselmonde (Herenwaard 23). De boekjes worden op de scholen uitgedeeld.

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van Rotterdam Lekker Fit!, deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Sportsupport en Sport en Recreatie gemeente Rotterdam. De sportentocht in deelgemeente IJsselmonde is een vervolg op de sportentocht van deelgemeente Hoogvliet, die in 2010 voor het eerst plaatsvond. Bij deze editie maakten honderden kinderen kennis met sportverenigingen en werden er uiteindelijk tientallen ook lid. Van 31 oktober t/m 4 november 2011 vindt de tweede editie in deelgemeente Hoogvliet plaats.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter