17 juli 2014, Rotterdam – De tweede editie van de European Universities Games start over precies een week. De EUGames2014 is het grootste studenten multi-sport event van Europa. Ruim 2.900 studenten zullen deelnemen in tien verschillende sporten. De atleten vertegenwoordigen 35 Europese landen en 180 verschillende universiteiten.

Op 24 juli zal de feestelijke opening van de EUGames2014 plaatsvinden in het Excelsior stadion in Woudestein. De openingsceremonie wordt geleid door voormalig Olympisch hockeyster Fatima Moreira de Melo en wordt begeleid door drie muzikale acts, waaronder internationaal bekende DJ Lucien Foort. Burgemeester Aboutaleb zal de atleten welkom heten en Bart Straatman, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, verricht de opening. Ook Giovanni van Bronckhorst, kort geleden benoemd tot ambassadeur van de EUGames2014, is bij de opening aanwezig.

Een internationaal studentendorp wordt gevormd op en rond de campus van de EUR, die het collegejaar 2013-2014 haar 100- jarig bestaan viert. De studenten zullen hier verblijven, eten en genieten van

het goed gevulde side event programma. Toernooidirecteur Henk Smit ‘we kijken erg uit naar de start van de EUGames2014, er is hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en de atleten een leuke en sportieve tijd te

bieden in Rotterdam’.

De organisatie van de EUGames2014 wordt mede mogelijk gemaakt door middel van een subsidie uit het prestigieuze Erasmus+ fonds van de Europese Unie. Eerder was al ondersteuning verkregen vanuit onder meer het ministerie van VWS, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam Topsport en Studentensport Nederland.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie