Samen met RTV Rijnmond is Rotterdam Sportsupport ook dit jaar weer op zoek naar de allerleukste club van Rotterdam. Tijdens de verkiezing van Ons Kluppie 2017 krijgen tien Rotterdamse sportverenigingen de gelegenheid zichzelf te presenteren en te laten zien waarom zij hét ‘kluppie’ van het jaar zijn.

Deze aflevering maken we nader kennis met jeu de boules-vereniging Les Francophiles. De club heeft momenteel zo’n 80 leden en wil graag laten zien dat deze sport – pétanque is de officiële naam – aantrekkelijk is voor mensen van alle leeftijden. Voorzitter van de vereniging Jeanne Verhoeven vertelt dat gezelligheid, sportiviteit en betrokkenheid van de leden de club het best omschrijven. De vereniging beschikt over een mooie bouledrome zodat in koudere periodes binnen kan worden gesport. Als Les Francophiles de hoofdprijs wint zal deze ten goede komen aan vervanging van de buitenverlichting om ook in de avonduren bij mooi weer buiten te kunnen sporten.

Hoe de club zich presenteerde  bekijk en beluister je hier.

Foto-album
Foto’s van de sportieve activiteiten en de Ons Kluppie-opnames bij Les Francophiles vind je op de Facebook-pagina van Rotterdam Sportsupport.

Online stemmen
De tien verenigingen die strijden om Ons Kluppie 2017 zijn: Schaatsvereniging Rotterdam (schaatsen, inline-skaten), Les Francophiles (jeu de boules), Schaakvereniging IJsselmonde (schaken), Victoria Squash (squash, met speciale aandacht voor de jeugd), Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek (tafeltennis), ASV Indus ’67 (handbal), Zwemmen Rotterdam-Zuid (snorkelen, diploma- en wedstrijdzwemmen), CS010 (wielrennen), VIB Rotterdam (turnen, springen) en Deuce Again (tennis).

Van 11 maart tot kan er gestemd worden op de website en Facebookpagina van Rotterdam Sportsupport. Het publiek bepaalt deels welke club Ons Kluppie 2017 wordt. Daarnaast maakt ook een deskundige jury haar keuze, waardoor niet automatisch geldt dat de clubs met de grootste achterban de meeste kans op de titel maken. De vereniging die wint, krijgt een mooie hoofdprijs van 2.500 euro. ‘Ons Kluppie’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport in samenwerking met RTV Rijnmond.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging