Vijf van de tien genomineerde verenigingen voor Ons Kluppie 2017 hebben zich de laatste weken via RTV Rijnmond gepresenteerd. Schaatsvereniging Rotterdam beet het spits af, daarna volgde squashvereniging Victoria Squash en tafeltennisvereniging Boomgaardshoek. Hier lees je alle verslagen onder elkaar terug.

Schaatsvereniging Rotterdam

De competitie is gestart! Schaatsvereniging Rotterdam was als eerste aan de beurt om zich uitgebreid te presenteren op RTV Rijnmond als genomineerde ‘Kluppie’. Is de schaatsvereniging de leukste club van Rotterdam? Oordeel zelf.

Schaatsvereniging Rotterdam traint zijn leden het grootste deel van het jaar op een baan in Den Haag. Maar drie maanden per jaar wordt er getraind in eigen stad: op de tijdelijke schaatsbaan aan het Toepad in Rotterdam. De club geeft hier trainingen aan jong en oud, en ziet het aantal leden jaarlijks toenemen. “Van jong tot oud en van tegelzetter tot hoogleraar traint enthousiast mee. De groep wordt per jaar groter”, aldus voorzitter Simon Iong.

Naast trainingen op het ijs kunnen leden ook terecht voor fiets-, kracht- en conditietraining, én in-line skaten. Mocht de club de hoofdprijs winnen dit jaar dan is er een duidelijke bestemming: “We zijn samen met SV Lansingerland en RWC Ahoy bezig met het realiseren van een In-line skatebaan binnen het wielerparcours van RWC Ahoy aan de Doenkade. Daarvoor kunnen we dit geld goed gebruiken. Bijvoorbeeld om in energiezuinige verlichting te steken.”

Squashvereniging Victoria Squash

Victoria Squash is het tweede ‘Kluppie’ waar RTV Rijnmond op bezoek ging. Is de squashvereniging de leukste club van Rotterdam? De keus is aan jou.

Victoria Squash is een vereniging waar top- en breedtesport hand in hand gaan. Van de teams in de eredivisie, tot de jongste kinderen, allemaal hebben ze hun plek bij deze Rotterdamse club. “Victoria Squash is een club waar we echt heel erg veel van Squash houden” aldus Voorzitster Mei Haeghton.

De vereniging draait op vele vrijwilligers die dagelijks bezig zijn het squashaanbod voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken. Mocht Victoria Squash de hoofdprijs winnen dit jaar dan is er al een duidelijke bestemming voor het geld: De jeugdopleiding. “We hebben een talentenfonds opgericht waarbij we jeugd extra willen stimuleren en helpen om op internationaal vlak en grote toernooien de squashsport te kunnen vertegenwoordigen. Vanwege gebrek aan subsidies is het juist zo fijn dat zoiets als ‘Ons Kluppie’ er is waarmee je net iets extra’s kunt doen”.

Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek

Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek is het derde ‘Kluppie’ op rij waar RTV Rijnmond bij op bezoek ging. ook dit jaar weer op zoek naar de allerleukste club van Rotterdam. Wil jij weten of de tafeltennisvereniging de leukste club van Rotterdam is? Lees dan verder!

Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek uit Hoogvliet is een kleine club, met een groep jeugdige en volwassen leden. Veel van die leden lopen al jarenlang rond bij de enige tafeltennisclub van Hoogvliet, waar jeugdig (of ouder) talent zeer welkom is.
Voorzitter Willem van Hoorn noemt Boomgaardshoek vooral een hechte en gezellig vereniging, waar ook competitie wordt bedreven maar waar de jeugd voorop staat. ‘We moeten het echt met elkaar doen en dat enthousiasme maakt dat mensen terugkomen.’ zegt Peter Francken (secretaris).

Bij het winnen van de titel Ons Kluppie 2017 is er al een duidelijke bestemming voor het geldbedrag. ‘Wij geven op maandagmiddag tafeltennis clinics aan de school de Notenkraker en kwamen afgelopen week een aantal batjes tekort. Het zou leuk zijn als wat nieuwe batjes zouden kunnen kopen voor de kinderen.’ Aldus voorzitter van Hoorn.

Handbalvereniging ASV Indus’67

Handbalvereniging ASV Indus’67 is het vierde Ons Kluppie op rij dat de gelegenheid krijgt zichzelf te presenteren en te laten zien waarom zij hét ‘kluppie’ van het jaar zijn. Wil jij weten of ASV Indus’67 de leukste club van Rotterdam is? Lees dan verder!

In aflevering 4 staat handbalvereniging ASV Indus’67 uit Rozenburg centraal. De club werd in 1967 als algemene sportvereniging opgericht en viert dit jaar als handbalvereniging zijn vijftigjarig jubileum. Bij Indus’67 draait het vanaf het begin om sportief trainen en gezelligheid voor jong en oud. Zowel op het veld als daarbuiten wordt veel samen ondernomen. Begonnen als algemene vereniging met diverse sporten is de club uiteindelijk doorgegaan als handbalvereniging. Ton Clarijs was medeoprichter van ASV Indus en was 25 jaar handbaltrainer bij de club. “Dames die ik toen les gaf zijn er nog steeds, en zijn nu zelf trainers. Dat is typisch iets voor onze vereniging.”

Mocht de prijs van Ons Kluppie naar ASV Indus ’67 gaan dan zal een groot deel hiervan een mooie bestemming krijgen voor alle (oud-)leden. “Het jubileum draait om de kenmerkende saamhorigheid binnen de club, met een receptie, een reünie, een groot feest en ook nog een ouder-kind toernooi met leden van vroeger en nu”, aldus voorzitter Rodney Mattijs. Een financiële bijdrage is dan ook van harte welkom. Daarnaast zal een deel geïnvesteerd worden in talentontwikkeling van jongere spelers.

Wielrenvereniging CS010

CS010 presenteerde zich afgelopen week als vijfde genomineerde voor de felbegeerde titel Ons Kluppie 2017 op RTV Rijnmond. Is wielrenvereniging CS010 de leukste club van Rotterdam? De keus is aan jou.

CS010 is een fanatieke wielrenvereniging waar elke zaterdag om 9:30 uur een groep enthousiaste wielersporters onder leiding van een zogenoemde trainerT vertrekt voor fanatieke fietstochten. De fietstochten, vertrekkend vanaf de Oude Dijk in Rotterdam, met afwisselende routes en tussentijdse oefeningen en sprintjes zijn erg uitdagend maar vooral ook gezellig. Voorzitter Tom Smulders richtte CS010 op na zijn verhuizing van Utrecht naar Rotterdam. In Utrecht fietste Tom bij een wielrenvereniging die niet was gericht op wedstrijdrijders maar ook niet op grote toergroepen die recreatief en op het gemak routes afleggen. De club waar hij met plezier sportte was voor de fanatiekere breedtesporter die onder begeleiding van trainers 1x per week op de fiets stapt en steeds beter en sneller wordt. Omdat er in Rotterdam nog geen dergelijke wielervereniging bestond, startte Tom CS010.

En wat gaat CS010 doen, als de titel en de geldprijs naar deze club gaat? “Allereerst de trainers belonen, omdat zij de kwaliteit van CS010 bieden”, zegt Tom Smulders direct. “En daarnaast willen we de leden gaan bedanken, omdat zij helpen van CS010 een mooie vereniging te maken. Tot slot willen we het bedrag deels gebruiken om wielrennen als breedtesport in Rotterdam te stimuleren.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker