Van 12 maart tot en met 14 mei presenteren de tien leukste Rotterdamse verenigingen zich op Radio Rijnmond. Duikvereniging owsv De Grot treedt zaterdag 9 april op.

Dit jaar bestaat owsv De Grot alweer 41 jaar. Volgens Esther Franken, secretaris bij de vereniging, is het één van de gezelligste duikverenigingen van Rotterdam: “We zijn zeker niet de grootste vereniging maar wel één van de gezelligste. Iedereen is welkom en we merken ook dat men zich snel bij ons thuis voelt.”

Jarenlang heeft owsv De Grot een stabiel ledenaantal. Franken vervolgt: “Er gaan wel eens mensen weg maar er komen ook steeds weer mensen bij.  Het is leuk om te zien dat kinderen van de oud-leden inmiddels ook lid zijn van de vereniging en hun brevetten halen. Zij nemen weer vriendjes en vriendinnetjes mee. Voor al deze jeugd zijn wij momenteel actief bezig met het Scubadoe-programma.”

Ook op sociaal-maatschappelijk gebied is De Grot actief onder andere door het aanbieden van duikclinics aan de bewoners van Rotterdam Noord. Daarnaast geven zij ook clinics aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Voor de Grot is het een manier om bewoners en leerlingen op een ongedwongen wijze, sportief met elkaar bezig te laten zijn.

Naast het duiken tijdens het seizoen, organiseert owsv De Grot diverse andere activiteiten. Franken vertelt: “We doen bijvoorbeeld de Ourthetocht, langeafstandszwemmen, onderwatervoetbal- en hockey, duiken in Zeeland, Egypte en zelfs de Cariben. En elk zomerseizoen wordt gezellig afgesloten met een barbecue.”

Sinds kort heeft De Grot de samenwerking gezocht met andere Rotterdamse duikverenigingen en nemen ze het voortouw bij het organiseren van een grootscheepse ongevalsimulatie. Door deze samenwerking willen ze als Rotterdamse duikverenigingen de duiksport op de kaart zetten.

Door al deze activiteiten wordt het materiaal veelvuldig gebruikt. De 2500 euro die gewonnen kan worden krijgt dan ook een duidelijke bestemming. “We zullen dit besteden aan de aanschaf van nieuwe materialen maar wellicht dat er ook nog wat overblijft voor een leuke clubactiviteit.” aldus Franken.

Stemmen voor Ons Kluppie? Klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie