Iedereen is op zaterdag 13 september van harte welkom tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag! Mensen met een beperking én hun familieleden, vrienden of begeleiders kunnen op Sportplaza Zuiderpark gratis kennismaken met 25 sport- en beweegactiviteiten. Verder krijgen zij desgewenst advies over praktische zaken rondom sporten en bewegen. Sommige bezoekers worden wellicht gescout voor een Paralympisch traject! De dag duurt van 12:00 tot 16:00 uur.

Veel geïnteresseerden deden vorig jaar hun voordeel met de Rotterdam Sport op Maat dag. Op deze jaarlijks terugkerende dag is het mogelijk te sporten of te bewegen, maar er is ook genoeg te zien. De vorige editie trok maar liefst duizend bezoekers. Voor dit jaar is eveneens een rijk programma samengesteld. De sportaanbieders hebben veel ervaring met trainingen voor mensen met een beperking.

Voorbeelden van activiteiten? Sporters met een lichamelijke beperking kunnen onder meer proeven van rolstoelbasketbal, wheelen en boogschieten. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen bijvoorbeeld de kans om te hockeyen, tennissen en boksen. Het is slechts een willekeurige greep uit een heel breed aanbod. Iedere bezoeker zal minstens één activiteit vinden die hem aanspreekt. Wie weet, is dat duiken of zwemmen! Voor het eerst krijgen bezoekers dit jaar de kans daar aan mee te doen tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag.

Vragen over aangepast sporten? Meer weten over bijvoorbeeld een sportaanbieder bij jou in de buurt of over financiën of sporthulpmiddelen? Bezoekers kunnen zich laten bijpraten bij de informatiestands.

Een nieuw onderdeel is het Testplein. Bezoekers kunnen hier meedoen aan fitheidstesten. Daarna vernemen zij hoe ze ervoor staan qua bijvoorbeeld conditie, vetpercentage en soepelheid van de gewrichten. Dat biedt aanknopingspunten om tot de juiste sportkeuze te komen.

Op het Testplein is ook het Paralympisch talentscoutteam van sportkoepel NOC*NSF actief. Op basis van een aantal testjes beoordelen de leden voor welke sport iemand het meest getalenteerd is. Soms kan dat zelfs betekenen dat een bezoeker in aanmerking komt voor een traject om mogelijk toe te werken naar de Paralympische Spelen.

Het is ook boeiend te kijken bij sportdemonstraties. Zo tonen leden van het Nederlands amputatie-voetbalteam en het rolstoelrugbyteam hun kunsten. Amputatie-voetbal wordt nog niet aangeboden in Rotterdam, maar biedt bezoekers de kans hun horizon nog verder te verbreden.

Klik hier voor de uitgebreide programmafolder en klik hier voor de poster. Rotterdam Sport op Maat wil graag dat zoveel mogelijk mensen indrukken kunnen opdoen op 13 september. Het evenement biedt alle elementen voor een leuk groepsuitje. Hulp nodig met de organisatie van een groepsbezoek? Neem dan contact op met Fieke de Goede, coördinator Rotterdam Sport op Maat, via 010 242 93 15 of info@rotterdamsportopmaat.nl.

Rotterdam Sport op Maat voert de dag uit in samenwerking met Thuis Op Straat Zuiderpark en met Sportief Capelle.

Bekijk hier de promotievideo van de Rotterdam Sport op Maat dag 2014:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse