Op 20 april 2018 vindt de zesde editie van de Koningsspelen plaats. Wil je als sportvereniging een clinic of sportactiviteit organiseren op één of meerdere basisscholen in Rotterdam? Dan hebben we wellicht een (Konings)match!

Hoe zit het?
De Koningsspelen is jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Als sportvereniging kun je de scholen helpen door clinics te geven of andere sportactiviteiten aan te bieden. Het mes snijdt aan twee kanten: scholen krijgen ondersteuning bij het actieve deel van de Koningsspelen, terwijl je als sportvereniging in de gelegenheid komt om kennis te maken met de scholen en kinderen in de buurt. De ideale manier om je sport te promoten en een uitgelezen mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met de scholen in de buurt!

Hoe werkt het?
 Geef via deze link aan dat je graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
– Basisscholen kunnen vervolgens op hun persoonlijke pagina eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen;
– Met één click kun je contact zoeken met de basisschool;
 Je kunt ook je sportaccommodatie ter beschikking stellen of meedenken over de invulling van de sportieve activiteiten.

Meer informatie over over de Koningsmatch vind je hier.

Verenigingen uit Rotterdam die zich inschrijven kunnen een beroep doen op het Fonds Kansen voor de Sport. Deze financiële bijdrage is aan te vragen voor bijvoorbeeld dit soort ledenwervingsactiviteiten. Ook communicatie gerelateerde kosten voor initiatieven, die direct bijdragen aan de werving van leden of vrijwilligers, kunnen – deels – worden vergoed.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maaike Tieman

Maaike Tieman

communicatieadviseur / clubkadercoach