Eind september werd de kantine van korfbalvereniging WION getroffen door een felle brand. De exacte grootte van de financiële schade is nog niet in te schatten, maar de kantine en de gehele inventaris zijn afgeschreven. Ondanks de schade ondervindt de korfbalvereniging veel steun en betrokkenheid, zodat de club inmiddels weer positief vooruitkijkt.

Vele mensen, bedrijven en verenigingen droegen WION in de dagen na de brand een warm hart toe. Met vereende krachten is geld ingezameld ter ondersteuning van de opbouw van de kantine. Trudy van Bregt van WION: “Nadat bekend werd dat de kantine van korfbalvereniging WION was afgebrand stonden zoveel mensen direct voor de club klaar. Niet alleen de leden en de lokale ondernemers, maar ook veel (korfbal)verenigingen uit heel het land hebben een actie gehouden en kwamen met de vraag op welke bankrekening ze hun giften kwijt kunnen.”

Daarop heeft de korfbalclub besloten een speciale rekening te openen. De ‘Help WION uit de brand’ bankrekening is 4971884 t.n.v. RKC WION te Rotterdam. “We zijn de steun tot dusverre enorm dankbaar. Maar tegelijk kunnen we nog extra hulp gebruiken. Er lopen nog diverse acties en gaan zelf ook de komende tijd veel activiteiten organiseren om geld in te zamelen. We hopen dat we de komende periode nog meer ondersteuning mogen ontvangen.”

Doordat de sporthal gespaard gebleven en reeds een grondige inspectie en schoonmaakbeurt heeft gehad, is deze alweer in gebruik. De club hoopt in hoog tempo door te kunnen met de herstelwerkzaamheden, zodat ze de gevolgen van de brand snel achter zich kan laten.

Voor informatie: Trudy van Bregt, email: bregt3@hetnet.nl Tel: 010-4216342

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting