Voeding, beweging en gezondheid staan op 1 maart tussen 11.00 en 16.00 uur centraal tijdens de leefstijlmarkt in LCC Castagnet. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan gezonde miniworkshops, Wii Sportsgaming, hun voedingsvragen bespreken met een diëtist en kennismaken met allerlei beweegactiviteiten. Ook kunnen mensen ter plekke BMI, cholesterol en longfunctie laten meten.

De leefstijlmarkt bevat tal van activiteiten. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met kombifit, conditiegym, zumba, Bean Bag Baseball en boogschieten. Naast inspanning is er ook gelegenheid voor ontspanning, zoals de gelegenheid om stoelmassages uit te proberen, naar eigen smaak een tuinsmoothie te maken en een gezonde snack te scoren bij de kraam van Stadslandbouw Schiebroek-Zuid.

Voor 50-plussers is er bovendien de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan een professionele fitheidstest. Deze test brengt de oog-handcoördinatie, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen in kaart. Met een persoonlijk rapport met resultaten kunnen de deelnemers zich vervolgens oriënteren en laten adviseren over vormen van bewegen die goed aansluiten bij hun situatie. Aanmelden voor de test dient vooraf te gebeuren via www.rotterdamsportstad.nl/fitheidstest of door te bellen naar 010-2429315.

Een hulpmiddel om passend, laagdrempelige sport- en beweegaanbod in Hillegersberg-Schiebroek te vinden, is een speciaal beweegmagazine dat tijdens de leefstijlmarkt wordt uitgereikt. Dit magazine bevat uiteenlopende activiteiten die bijzonder geschikt zijn voor beginners en mensen die het sporten weer op willen pakken. Portefeuillehouder Arian Pleizier overhandigt 1 maart om 13.00 het eerste exemplaar van het beweegmagazine aan tophockeyer Jeroen Hertzberger.

De leefstijlmarkt wordt mogelijk gemaakt door deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en diverse verenigingen en andere sportaanbieders uit de deelgemeente. Enkele andere lokale partners zijn Service Apotheek Beethoven, Schiebroekse Apotheek, FOCUS diëtistenpraktijk, Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam, Artosegroep en mobiele Massagepraktijk Even Bijkomen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maaike Tieman

Maaike Tieman

communicatieadviseur / clubkadercoach