Burgemeester Aboutaleb reikte vandaag namens Koning Willem-Alexander de Koninklijke onderscheidingen van de jaarlijkse Lintjesregen uit. Dit jaar kregen 9 sportverenigingsleden en één scoutingvrijwilliger een lintje opgespeld.

De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd uitgereikt aan meneer De Rooij, die er onder meer voor gezorgd dat het internationale sportevenement World Police & Fire Games vorig jaar naar Rotterdam kwam.

Meneer Heijdacker en meneer Steenbeek van SV Charlois, Mevrouw Masmeijer-van der Maarel van Voetbal Vereniging Oost Rotterdam, meneer Van Rijswijk van voetbalvereniging Hillegersberg, meneer Scheenjes van voetbalvereniging WIA, meneer Selling van Watersportvereniging Rozenburg en meneer Van Willigen van de Hoekse Voetbal Club mogen zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hetzelfde geldt voor mevrouw Van den Haak, die actief is bij Scouting Charlois.

Meneer Sikkens, die als voorzitter van Stichting Erasmus Sport aan de basis voor de studentensport in Rotterdam stond, kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden.

Verrrassing

De Lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis. In totaal ontvangen dit jaar 40 Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding. Naast het lintje had de burgemeester nog een verrassing voor alle gedecoreerden in petto. Zij mogen als gast van de burgemeester op Koningsdag in een speciaal vak direct langs de route staan die de Koninklijke familie aflegt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur
Bianca Hamstra