Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander reikt Rotterdam jaarlijks koninklijke onderscheidingen uit aan mensen die van bijzondere betekenis zijn geweest voor de samenleving. Door de geldende coronamaatregelen kregen de gedecoreerden vandaag voor 13.00 uur te horen dat zij later deze week een onderscheiding zullen ontvangen. Op het Stadhuis reiken burgemeester en wethouders de lintjes in klein gezelschap daadwerkelijk uit. Maar liefst 6 gedecoreerden hebben (ook) hun verdiensten in de Rotterdamse sport. Wij lichten ze met grote trots uit:

Fotocredit: Rob Kamminga

 • Fons Tacq – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Fons was onder ander betrokken bij het Beweegfestival waarbij Bewonersorganisatie Ommoord en Sportpunt WION samen optrokken. Ook brengt Fons als coördinator van Senioren Sportief 55-plussers in beweging en is het ledenaantal onder zijn aanvoering flink gestegen. Zijn verdiensten binnen en buiten de sport maken dat hij deze koninklijke erkenning ontvangt.
 • Marijke Bohnen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Marijke is al 44 jaar actief als vrijwilliger in vele functies bij sv Atomium ’61. Van jeugdtrainer tot fondsaanvrager en van barmedewerker tot co-voorzitter; ze is een echte alleskunner. Zij initieerde onder andere recreatiesporten voor diverse groepen met een afstand tot sport, werkte samen met onder andere Humanitas en ZorgImpuls en stond met haar inzet aan de basis van het Sportpluspredicaat dat de club in 2011 als tweede club van Rotterdam ontving. Bekijk hier een video waarin Marijke Bohnen vertelt over één van de projecten van ‘haar’ Atomium ‘61.
 • Wouter Weerheijm – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  Wekelijks coacht Wouter roeiers; van starters tot Olympische topsporters. Ook stond hij in al die jaren honderden beginnende coaches bij. Naast die jarenlange inzet als coach, trainer en begeleider is hij ook actief als bestuursadviseur en lid van de Stuurgroep Wedstrijdroeien van roeivereniging Skadi. In dit artikel doet Wouter Weerheijm een ode aan het roeien.
 • Dhr. Brons – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  Naast zijn penningmeesterschap van een volkstuincomplex en lid van de vrijwillige brandweer heeft de heer Brons ook zijn verdiensten in de sport. Zo is hij al 50 jaar actief als vrijwilliger; onder andere als jeugdtrainer en jeugdcoach bij een voetbalvereniging en als trainer bij een zwemvereniging. Ook zette hij zich in als scheidsrechter voor de KNVB.
 • Gerben Klein Nulent – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  Naast zijn inzet voor de basiszorg in achterstandswijken van Rotterdam is Gerben ook actief bij Hockeyclub RGHC Tempo 34. Met groot enthousiasme zet hij zich in als scheidsrechter, coach, chauffeur, barmedewerker of zelfs voorzitter.
 • Ineke Blok – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  Naast haar inzet als vrijwilliger en medeweker van de Hildegaertschool heeft Ineke haar sporen ook in de sport meer dan verdiend. Zij is al 25 jaar actief als vrijwilliger in de hockeysport; zo organiseert ze onder andere internationale evenementen vanuit Hockeyclub Rotterdam. Daarnaast is ze actief als floor manager van de KNHB en de Euro Hockey Federatie. Bekijk hier een video waarin Ineke Blok vertelt over haar grote passie; hockey.

Het team van Rotterdam Sportsupport feliciteert de gedecoreerden van harte met hun Koninklijke erkenning! Daarnaast waardeert Rotterdam Sportsupport alle vrijwilligers die kleine of grote taken oppakken ten behoeven van de Rotterdamse (breedte)sport. Jullie zijn goud waard!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging