Ruim 370 Rotterdamse kinderen die niet kunnen sporten omdat hun ouders de contributie niet kunnen betalen, kunnen nu een jaar lang lid worden bij een sportvereniging. Dit is de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam dit jaar: het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Mario Kadiks (Golazo) en Fleur Hudig (NN Group) overhandigden zaterdagmiddag na afloop van de NN Kids Runs (onderdeel van de NN Marathon Rotterdam) een cheque van € 83.498,50 aan Erben Wennemars, ambassadeur van het Jeugdsportfonds. ‘Met dit recordbedrag zorgen de lopers, lokale bedrijven en NN Group ervoor dat kinderen die voorheen langs de zijlijn stonden, mee kunnen doen. Dat is van grote waarde voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. We zijn alle donateurs zeer dankbaar’, aldus Erben Wennemars.

Het Jeugdsportfonds Rotterdam, voor het derde jaar op rij het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam, vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Deze vergoeding maakt het fonds rechtstreeks over naar de sportvereniging waar het kind wil sporten en bedraagt maximaal € 225 per kind per jaar. In 2017 konden zo maar liefst 4951 Rotterdamse kinderen gaan sporten. Rondom de marathon werd op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Zo konden lopers bij inschrijving doneren voor het goede doel of een online actiepagina aanmaken. Diverse Rotterdamse bedrijven hebben een bedrag beschikbaar gesteld voor het fonds. Dankzij al deze initiatieven en de steun vanuit NN Future Matters is het bedrag van € 83.498,50 bijeengebracht en dit bedrag loopt nog steeds op. Met dit bedrag kunnen komend jaar ruim 370 kinderen gaan sporten.

De doelstelling van het Jeugdsportfonds “alle kinderen moeten kunnen sporten” sluit aan bij NN’s maatschappelijke programma ‘Future Matters’. Dit programma richt zich op het verbeteren van het financieel welzijn van mensen, door te investeren in jongeren en gezinnen te ondersteunen die het financieel moeilijk hebben.

‘Er is door de lopers van de NN Marathon Rotterdam 2018 weer een prachtig bedrag opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Met dit geld kunnen we voor het derde jaar op rij veel kinderen in Rotterdam laten sporten, iets wat helaas niet voor ieder kind financieel mogelijk is’, aldus Fleur Hudig, Hoofd Corporate Citizenship van NN Group.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedscoördinator van jouw vereniging. De gebiedscoördinator of expertadviseur lossen samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

Projectcoördinator Schoolsportvereniging