Het werven van nieuwe leden voor sportverenigingen is door de jaren heen een complexere taak geworden. Ook het werven van vrijwilligers is voor menig sportverenigingen een uitdaging. Eén van de instrumenten om de werving van deze doelgroepen te realiseren, zijn social media. Tijdens de Social Media Week inspireert Martin van Berkel sportverenigingen met de masterclass ‘Leden en vrijwilligers werven met social media’. Sportverenigingen kunnen hier kosteloos bij aanwezig zijn.

Rotterdam Sportsupport en RauwCC, dat de Social Media Week organiseert, slaan de handen ineen om de sessie voor sportverenigingen aan te bieden. Vele sportverenigingen zijn actief met social media. Ook voor strategische opgaven kunnen onder meer Facebook en Twitter een belangrijke bijdrage leveren. In de masterclass op donderdag 25 september wordt ingezoomd op content, functionaliteiten, tips en good practices die sportverenigingen inspireren om met social media nieuwe leden en vrijwilligers te bereiken en werven.

De workshop is bedoeld voor sportverenigingen die al actief zijn met social media en volgende stappen willen zetten om hun kanalen op strategisch niveau in te zetten. De sessie wordt verzorgd door Martin van Berkel. Martin is vrijwel dagelijks actief met het communicatievak en de amateursport. Hij is als communicatieadviseur bij Rotterdam Sportsupport en oprichter van Clubbereik gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van sportverenigingen op het gebied van communicatie. Martin is tevens auteur van het Handboek Social media voor sportverenigingen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

20:00 – Ontvangst met kopje koffie

20:30 – Masterclass Leden en vrijwilligers werven met social media

22:00 – Afsluiting, drankje en napraten

De locatie is de Persruimte van Stadion Feijenoord.

Aanmelden

Maximaal 40 functionarissen van sportverenigingen kunnen kosteloos aanwezig zijn bij de masterclass ‘Leden en vrijwilligers werven met social media’. Iedere vereniging kan met maximaal twee personen deelnemen. De inschrijvingen worden op volgende van binnenkomst verwerkt. Sportverenigingen, uit Rotterdam maar óók daarbuiten, kunnen zich kosteloos aanmelden via dit formulier.

Social Media Week

De workshop is één van de vele sessies die tijdens de Social Media Week plaatsvindt in Rotterdam. De Social Media Week is een internationaal inspiratiecongres dat twee keer per jaar plaatsvindt in steden zoals New York, Berlijn, Bangalore, Londen en Tokyo. Rotterdam haalt het congres voor het eerst naar de Benelux. Vanaf 22 september 2014 staat de stad een week lang volledig in het teken van social media. Meer informatie: http://socialmediaweek.org/rotterdam/.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist