Meedoen heeft ruim 27.000 nieuwe jeugdleden opgeleverd voor de georganiseerde sport. Naast ledenwinst heeft het programma ook tot andere resultaten geleid. Zo zijn de deelnemende verenigingen intern versterkt en hebben ze hun oriëntatie uitgebreid tot buiten de grenzen van het sportpark of de muren van de sportzaal. Het is onmogelijk om alle succesverhalen en lessen uit Meedoen in een publicatie te vangen. Daarom is er een selectie gemaakt van de meest succesvolle en bruikbare praktijkvoorbeelden.

Al deze voorbeelden voldoen aan de volgende criteria:

– Ze zijn succesvol gebleken

– Ze zijn overdraagbaar op andere verenigingen/sporten

De publicatie ‘Meedoen met Meedoen’ is bedoeld om verenigingsbestuurders te inspireren om aan de slag te gaan met het gedachtegoed uit Meedoen. Om deze inspiratie zo dichtbij mogelijk te brengen, hebben ze 15 succesvolle en bruikbare praktijkvoorbeelden op een rij gezet. De beschrijvingen zijn zo praktisch mogelijk en de tekst staat vol met verwijzingen en links.

(Bron: NISB)

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie