Als vrijwilliger binnen een sportvereniging heeft u er vast wel eens last van: regels. Ze kosten tijd en in het vervelendste geval demotiveren ze wellicht zelfs. Zo kan het voorkomen dat u een volle dag bezig bent met het invullen van formulieren om een paar honderd euro subsidie te krijgen. Of dat u een vergunning probeert te krijgen voor een door u georganiseerd feest, en u dat niet zomaar voor elkaar krijgt. De gemeente Rotterdam wil graag onderzoeken waar u tegenaan loopt en hoopt sommige zaken te kunnen vergemakkelijken. Wilt u uw ervaringen met ons delen? Vanaf 20 september organiseert inZ door de stad heen zeven zogenaamde ‘ontregelcafés’:

Dinsdag 20-09          bij Ontmoetingscentrum Prinsenhof, Bramantestraat 30, Prins Alexander

Donderdag 22-09     in Hoek van Holland (locatie volgt)

Dinsdag 27-09          bij het Zuidplein Theater, Zuidplein 60-64, Charlois

Donderdag 29-09     in Rotterdam Centrum- Noord (locatie volgt)

Dinsdag 04-10          in IJsselmonde (locatie volgt)

Donderdag 06-10     bij LCC de Zevensprong, Mosoelstraat 20, Hoogvliet

Dinsdag 11-10          bij Wijktheater Musica, de Lugt 17, Overschie

Deze bijeenkomsten hebben een inhoudelijk programma van 14.30 tot 16.30 uur en worden afgesloten met een vrijwilligerscafé tussen 16.30 en 18.30 uur. Als u zich aanmeldt voor één of meer café’s, hoopt men dat u zich ook aanmeldt voor de afsluitende conferentie op 27 oktober in de burgerzaal van het stadhuis. Daar worden alle uitkomsten gepresenteerd en zal nog verder gediscussieerd worden, ook met wethouder Louwes. Meldt u zich aan voor één of meer ontregelcafés via www.inz.nl/ontregelcafe.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten