Rotterdamse jongeren kunnen door een samenwerking van scholen, sportaanbieders, Gemeente Rotterdam, Stichting De Verre Bergen en Rotterdam Sportsupport ook dit schooljaar deelnemen aan Challenge010. De partners bekrachtigden deze samenwerking vanmiddag met een convenant. De ondertekening vond plaats bij de SKVR, een van de sportaanbieders van Challenge010.

‘We zijn blij dat we ook dit jaar met Challenge 010 van betekenis kunnen zijn voor de Rotterdamse jongeren! Samen met vele samenwerkingspartijen blijven we middelbare scholieren motiveren, inspireren en enthousiasmeren voor sport. Sportaanbieders hebben hen zoveel moois en waardevols te bieden. Het is onze verantwoordelijkheid dit onze jongeren aan te reiken’, aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Binnen dit programma kunnen leerlingen van vijftien VMBO- en kaderscholen kiezen uit vier verschillende sporten. Naast zaalvoetbal, basketbal en dans kan er dit jaar gekozen worden voor kickboksen, een sport die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen onder de jongeren. RBV Crooswijk, Oosterbaan Gym, Eagle Gym en Silent Dragon Holland zijn de kickboksscholen die zich als sportpartner bij Challenge010 hebben aangesloten. De overige sportpartner zijn: Excelsior4All, Feyenoord Foundation, de SKVR, Noes Fiolet Studio en Rotterdam Basketbal. Er wordt gespeeld in drie verschillende categorieën, meiden, jongens uit de onderbouw en jongens uit de bovenbouw.

Gedurende het hele schooljaar worden er trainingen en wedstrijden georganiseerd. Aan het einde van het schooljaar is er voor elke sport en categorie het Rotterdams Kampioenschap. Dit is de knallende afsluiter van een jaar Challenge010 en hier strijden de beste schoolteams van Rotterdam tegen elkaar voor de titel van Rotterdams Kampioen.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging