Een mooie penalty die op de gevoelige plaat is vastgelegd door Helene Kool, dat is dé sportfoto van Rotterdam geworden. Samen met haar zoontje Patrick ontving zij zaterdag de prijs uit handen van wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): de winnende foto op canvas, een clinic sportfotografie en een seizoenkaart van zijn favoriete sportclub. Daarnaast prijkt de foto volgende week op de voorpagina van mediapartner Havenloods.

Iedereen kon de afgelopen drie maanden zijn zelfgemaakte sportfoto’s insturen voor de #mijnsportstad fotowedstrijd. Op deze manier hebben de deelnemers Rotterdam als sportstad in beeld gebracht. Met de fotowedstrijd wilden de organiserende partijen gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport mensen uitdagen om hun mooie sportmomenten te delen. Wethouder Adriaan Visser: “Rotterdam telt wekelijks duizenden sportactiviteiten, waar grote aantallen inwoners van Rotterdam en daarbuiten veel plezier aan beleven. Het mooie dat deze sportstad te bieden heeft, verdient een podium. Met deze fotowedstrijd wilden we de waardevolle momenten uit de Rotterdamse sport dit geven.”

Deelnemers konden hun foto onder meer via social media inzenden voor de fotowedstrijd. In totaal zijn er ruim 250 foto’s ingezonden. Meer dan 10.700 mensen hebben de foto’s bekeken en er zijn in totaal 2380 stemmen uitgebracht. De jury bepaalde welke foto, uit de top 10 van foto’s met de meeste stemmen, er met de hoofdprijs vandoor ging. De volledige top tien is in de prijzen gevallen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting