(Bron: Sport Knowhow XL)

Onze focus en werkwijze komen sterk overeen’, aldus directeur Marijke Steenbergen van MOVISIE in het persbericht over de inhoudelijke samenwerking met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen NISB. Steenbergen en met Clémence Ross van NISB zetten op 8 juni hun handtekening onder een overeenkomst voor vier jaar.“Wij komen vanuit de sport en bevorderen participatie, MOVISIE is gericht op participatie en gebruikt sport als middel, dan is het logisch om elkaar te versterken”, licht Jacqueline Kronenburg van NISB toe.

MOVISIE is een landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling. Het instituut biedt toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, zorg en sociale veiligheid. Ook de nieuwe samenwerkingspartner heeft maatschappelijke participatie hoog in het vaandel staan. ‘NISB is het Nederlands kennis- en innovatie instituut dat aanzet tot sport en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen’, zo luidt de missie. “Beide organisaties willen een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving”, zegt Bora Avric van MOVISIE.

Voor het gehele artikel klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging