Dit jaar vindt de zesde editie van de Nacht van de Vluchteling plaats. In de nacht van 14 op 15 mei vertrekken ruim 1000 lopers vanuit Rotterdam en wandelen 40 kilometer naar Den Haag om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. In 2014 haalden de deelnemers op deze manier een recordbedrag van ruim €500.000,- op.

Naast de grote wandeltocht wordt dit jaar een kinderloop georganiseerd. In oorlog leven is iets wat Nederlandse kinderen anno nu zich haast niet kunnen voorstellen, gelukkig maar! Helaas leven er wereldwijd heel wat leeftijdsgenootjes wel in oorlog. Door een kinderen voor kinderen actie te organiseren hopen wij op een actieve manier aandacht te besteden aan dit maatschappelijke probleem. Kinderen tussen 6 t/m 13 jaar kunnen hun steentje bijdragen door mee te lopen met deze kinderloop. De kinderen lopen een route van 5 kilometer door Rotterdam om geld in te zamelen voor straatkinderen in Libanon. Ze kunnen zich laten sponsoren door vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, buren, vrienden, enzovoorts.

De kinderloop vindt plaats op 14 mei, voorafgaand aan de reguliere Nacht van de Vluchteling, en begint om 17.00 uur. De loop wordt omlijst door een veelheid aan activiteiten. De deelnemers worden ontvangen met een warming-up om de spieren los te maken, er is live muziek, er worden goodiebags uitgedeeld, een medaille bij de finish en nog heel veel meer. Er hebben zich al heel wat BN’ers gemeld om mee te lopen en medailles uit te delen aan gefinishte kinderen: van Iris Hessling (Nickelodeon), Bart Boonstra (zanger en presentator Kids Choice awards) tot aan Milene & Rosanne (Junior Songfestival), Ralf Mackenbach (Winnaar Junior Eurovisiesongfestival) en Ajouad Elmiloudi (Zigzag).

Aanmelden voor de NvdV-Kids kan via:kinderloop.nachtvandevluchteling.nl. Kinderen kunnen zich (onderbegeleiding) individueel aanmelden voor de loop.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker