Maatschappelijk Eredivisie-speler van het jaar Nathan Rutjes presenteert de tv-serie ‘Plus voor de stad’. De Rotterdammer gaat in vijf afleveringen op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van sportverenigingen in Rotterdam.

In aflevering één bezoekt Nathan Sportplusvereniging LTC Plaswijck. De tennisclub uit Hillegersberg organiseert diverse maatschappelijke activiteiten die van waarde zijn voor hun leden, voor hun maatschappelijke partners, voor hun wijk en voor de stad.

Eén van deze activiteiten is SeniorFit. Dit is een professioneel begeleid beweegaanbod voor 60-plussers uit Hillegersberg en Schiebroek-Noord. Het aanbod is voor zowel leden als niet-leden toegankelijk. Met SeniorFit wil LTC Plaswijck ouderen op een laagdrempelige manier in beweging brengen en houden en sociale binding bevorderen.

Kan Nathan een beetje mee in de sportieve activiteiten van de 60-plussers? En hoe ervaren deelnemers en de betrokken fysio SeniorFit? Je bekijkt het in de video hieronder!

De serie ‘Plus voor de stad’ is geproduceerd in het kader van het vijfjarig bestaan van het Sportplusprogramma, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en waaraan inmiddels 22 Rotterdamse clubs meedoen. De vijfdelige tv-serie is te zien op het tv-kanaal en de social media-accounts van OPEN Rotterdam, de jonge Rotterdamse publieke omroep die sinds 2014 uitzendt op tv en via online kanalen als website, app en social media.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

P&O medewerker
Janneke van Tienen