Bron: Nationale Sportweek

Ook in 2015 verbindt NOC*NSF vanuit ‘vriendschap’ een thema aan de Nationale Sportweek: ‘Ik neem je mee!’. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters een sportmaatje meenemen naar hun sportclub die niet of weinig sport. Want samen sporten is leuk!

Een naar verwachting effectieve manier om (nog) niet-sporters van de bank te krijgen. Of een manier om nieuwe vrijwilligers voor je sportclub te werven. Immers, enthousiaste sporters en vrijwilligers zijn de beste ambassadeurs voor de sport! Zo kan het jongetje dat enthousiast voetbalt zijn vriendje meenemen naar de voetbal om te laten zien dat samen sporten hartstikke leuk is.

Maar ook het kleinkind kan oma ervan overtuigen dat je nooit te oud bent om te sporten. Voor niet-sporters wordt zo de drempel verlaagd om toch een keer de sportclub in te stappen. Daarnaast krijgen diegenen die wel sporten, maar te weinig, een duwtje in de rug om vaker te gaan sporten. En hoe leuker is het om dat samen te doen?

Voor de sportaanbieders een kans om creatief in te zetten en sportactiviteiten te organiseren die het thema volop dragen. Denk aan een familiesportdag of een vriendjes-vriendinnetjes toernooi.

Voor de sportaanbieders, die mee willen doen aan de Nationale Sportweek of al meedoen, is er een Toolkit gemaakt die je in een paar eenvoudige stappen op weg helpt om het thema ‘Ik neem je mee!’ in te vullen binnen de vereniging. De inzet van verenigingen tijdens de Nationale Sportweek is van groot belang. Zij kunnen namelijk mensen activeren en enthousiasmeren om meer te gaan sporten. Daarnaast zijn er voor de vereniging zelf natuurlijk ook voordelen.

Zoek je naar informatie over hoe ‘Ik neem je mee!’ in te vullen is binnen je vereniging? Download dan de Toolkit Ik neem je mee!

Ik neem je mee! verhalen ambassadeurs

Ook de ambassadeurs nemen een sportmaatje mee tijdens de Nationale Sportweek. Iedere sportmaat heeft zijn eigen verhaal om niet of weinig te sporten. Laat je inspireren door de prachtige verhalen!

Voorbeelden Ik neem je mee!-sportactiviteiten

Inspiratie nodig voor het integreren van het thema in je sportactiviteit? Je vindt een aantal in de toolkit en via de button rechts ‘voorbeelden activiteiten Ik neem je mee!’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur