Lift als vereniging mee op de publiciteitsgolf die volgende maand ontstaat rondom recreatieve sport! De Nationale Sportweek is een landelijk evenement dat de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Bij de vorige editie hebben veel Rotterdamse clubs activiteiten voor ledenwerving georganiseerd. Vaak is subsidie mogelijk.

Animo Hoogvliet is een mooi voorbeeld van een club die in 2012 perfect aanhaakte bij de Nationale Sportweek. De gymnastiekvereniging gaf een week lang niet-leden de kans lessen te volgen. Bovendien verzorgden leden demonstraties in Winkelcentrum Binnenban. Deze activiteiten voor ledenwerving waren mede mogelijk dankzij ‘Kansen voor de Sport’, een financiële tegemoetkoming van Rotterdam Sportsupport. Het leverde Animo Hoogvliet in elk geval twaalf nieuwe leden op.

Verenigingen die overwegen leden te werven, doen er verstandig aan dat te doen in de Nationale Sportweek. De breedtesport staat 20 tot en met 27 april in heel Nederland nadrukkelijk in de belangstelling. Honderden sportclubs, sportbonden, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere sportaanbieders openen hun deuren. Ze organiseren clinics, toernooien of demonstraties. Iedereen kan kennismaken met sporten.

Andere voorbeelden van Rotterdamse verenigingen die aan de weg timmerden tijdens de vorige editie? Voetbalvereniging Antibarbari organiseerde een toernooi voor iedereen die in de stad studeert aan de Erasmus Universiteit of een hogeschool. Handbalvereniging De Meeuwen nam het initiatief tot een open middag. Gay & Lesbian Sportvereniging Ketelbinkie gaf niet-leden de gelegenheid een week lang mee te doen aan al haar zeven sporten. Judovereniging SV Hagendoorn R-Z hield een instuif waar ze demonstraties verzorgde, proeflessen gaf en ter afsluiting ouders voorlichtte over de sport en de club.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse