Rotterdams negentiende schoolsportvereniging is vrijdag 11 februari op feestelijke wijze geopend door o.a. balvirtuoos Soufiane Touzani. Ruim 120 enthousiaste kinderen van de Stephanusschool waren aanwezig in de gymzaal aan de Wilgenplaslaan.

Twee sportverenigingen bieden vanaf nu structureel enkele keren per week de trainingen aan. Door de Schoolsportvereniging die wordt gekoppeld aan de basisschool kunnen kinderen uit deze wijk op laagdrempelige wijze dichtbij huis sporten. De kinderen kunnen sinds vorige maand kennismaken met twee sporten. Dit is de helft van de gebruikelijke vier sporten die aangeboden worden in een schoolsportvereniging. Deze aanpassing van het concept is met name interessant voor de wat kleinere scholen en wijken in Rotterdam. Dit is de eerste keer dat er met deze variant gestart wordt. De deelnemende sportclubs zijn voetbalvereniging V.O.C. en turnvereniging ASV Advendo.

Portefeuillehouder Sport van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Arian Pleizier, zei: “Ik zie dat jullie sport heel erg leuk vinden. Met deze Schoolsportvereniging hebben jullie de mogelijkheid om nog meer te mogen sporten. Onder luid gejuich vervolgt Pleizier: “Sport is onder andere goed omdat het gezond is en je er veel vrienden en vriendinnen mee kan maken.“

Ook Peter Bonthuis, directeur Sparta Rotterdam, was aanwezig. Hij gaf aan dat zijn meegebrachte spelers, Bryan Janssen en Ruben Valk, er niet zomaar gekomen zijn. “Zij zijn uiteraard net zo jong als jullie nu geweest en door hard te oefenen en veel samen te werken, spelen deze jongens nu in het eerste. Misschien komen jullie ook wel zo ver.”

Na een spectaculaire act van Touzani werd de vereniging officieel voor geopend verklaard.

Rotterdam Sportsupport is organisator van de Schoolsportvereniging. Eerder zette de organisatie in achttien andere Rotterdamse wijken Schoolsportverenigingen op. Inmiddels zijn ruim 1500 kinderen op deze manier lid geworden van sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

communicatieadviseur
Floor Vierboom