Rotterdam Sportsupport komt met een nieuw initiatief: een community voor vertrouwenscontactpersonen (VCP) van sportverenigingen. Tijdens speciale netwerkbijeenkomsten kunnen VCP’s elkaar ontmoeten, inspiratie ophalen en meepraten over actuele thema’s. Maandagavond 16 mei is de eerste bijeenkomst.

Rotterdam Sportsupport biedt al jaren een VCP-opleiding aan. Tijdens deze training leren vertrouwenscontactpersonen zorgzaam te signaleren, motiveren en door te verwijzen. Na de vierdaagse training vindt nog een intervisiebijeenkomst plaats, maar daarna vervolgen de cursisten hun eigen weg. 

Elkaar helpen

‘We willen meer voor de vertrouwenscontactpersonen van Rotterdamse clubs betekenen’, aldus Marco van de Geer (pedagogisch adviseur). ‘Dat geldt voor de VCP’s die de training bij ons volgden, maar ook voor andere personen die deze belangrijke rol bij de club vervullen. We hebben allemaal als doel om de sportverenigingen en veilige en plezierige plek te laten zijn. Dus waarom helpen we elkaar daar niet bij, is de gedachte?’

Netwerken

Tijdens de netwerkbijeenkomsten, die naar verwachting drie keer per jaar worden georganiseerd, kunnen vertrouwenscontactpersonen met elkaar netwerken en ideeën uitwisselen en meepraten over maatschappelijke en actuele thema’s. Marco: ‘We nodigen iedere bijeenkomst inspirerende gasten en deskundigen uit.’

Op de planning van de eerste bijeenkomst staat:

  • Kennismaken met elkaar
  • Op zoek naar de kracht van de Rotterdamse vertrouwenscontactpersoon
  • Wat is grensoverschrijdend gedrag?
  • Intervisiemoment

De eerste netwerkbijeenkomst voor vertrouwenscontactpersonen vindt 16 mei plaats vanaf 19.30 uur bij Rotterdam Sportsupport. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan hier aan.

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur
Marco van de Geer

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent
Karianne Lagendaal