De regeling waarmee alle kinderen uit Overschie gratis konden sporten stopt. De gemeente Rotterdam heeft dit besloten. Ouders die vanwege beperkte financiële middelen de contributie van de sportvereniging niet kunnen betalen, kunnen vanaf nu een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Kinderen die op 1 december 2014 lid waren van een sportvereniging kunnen nog tot 1 juli gratis sporten via de regeling Overschie Sport Gratis. Daarna betalen de ouders zelf de contributie. Kinderen die na 1 december lid werden en waarvoor financiën een belemmering zijn om te sporten, kunnen nu al gebruikmaken van het Jeugdsportfonds. De schatting is dat zo’n 300 kinderen, van de in totaal 1200 kinderen die sporten via Overschie Sport Gratis, in aanmerking komen voor het fonds.

Jeugdsportfonds aanvragen

Het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoedt de sportcontributie voor Rotterdamse kinderen van 4 t/m 17 jaar oud. Het Jeugdsportfonds vergoedt de contributie van de vereniging met een maximum van 225 euro per kind per jaar. De regeling keert uit als het gezinsinkomen van echtparen maximaal 1550 euro of van alleenstaanden maximaal 1375 euro is. Een leerkracht, maatschappelijk werker, zorgcoördinator of jeugdhulpverlener kan een aanvraag indienen. Ouders en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag doen en zwemles wordt niet vergoed.

Intermediairs in Overschie

Zo’n 3500 Rotterdamse kinderen maken jaarlijks gebruik van het Jeugdsportfonds. Vanwege de regeling Overschie Sport Gratis kwamen kinderen uit Overschie voorheen niet in aanmerking voor het Jeugdsportfonds Rotterdam. Vanaf 1 januari 2015 is dit wel mogelijk voor kinderen die geen gebruikmaken van Overschie Sport Gratis. Voor kinderen die wel via Overschie Sport Gratis sporten, is dit vanaf 1 juli mogelijk. Om sport ook in de toekomst mogelijk te maken voor Overschiese kinderen met financieel minder draagkrachtige ouders, zijn intermediairs voor het Jeugdsportfonds onmisbaar. Bent of kent u iemand die deze waardevolle rol op zich kan nemen? Meld u dan aan bij het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Wilt u zich aanmelden als intermediair of meer informatie over het Jeugdsportfonds Rotterdam? Neem contact op met Ellen Breedveld via rotterdam@jeugdsportfonds.nl of door tijdens het spreekuur te bellen naar 010-479 44 57. Het spreekuur is op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie