“Ik wil heel graag mensen in beweging brengen, maar hoe doe ik dat eigenlijk?” Voor zorgverleners die met deze vraag worstelen, heeft Rotterdam Sportsupport een nieuw online platform opgericht: Beweegcoach.nl. Een laagdrempelige, eenvoudige manier om de Rotterdammer met afstand tot bewegen weer op gang te brengen. Want wij geloven dat iedereen een beetje Beweegcoach kan zijn. Breng jij ook iemand in beweging?

De afgelopen jaren heeft Rotterdam Sportsupport met behulp van verschillende mooie projecten al veel Rotterdammers aan het sporten gekregen. Door inzichten van experts te gebruiken en sportverenigingen te koppelen aan de zorg bereiken wij een groep die normaal niet op het veld of in een sporthal te vinden is.

“Wij horen vaak terugkomen van zorgverleners dat zij graag mensen in beweging willen brengen, maar dat ze geen idee hebben waar en hoe dat precies te doen”, legt projectleider Fieke de Goede uit. “Tegelijkertijd worstelen veel zorgverleners met de geringe tijd die ze hebben om hun cliënten aan het bewegen te krijgen. Zo kregen wij het idee voor een online omgeving waarmee wij zorgverleners een handje kunnen helpen.”

Passend advies

Met Beweegcoach.nl zijn die zorgen dan ook verleden tijd. Via de website kun je als zorgverlener via een eenvoudige shortlist direct zien welke activiteiten er in de buurt worden aangeboden. Met een aantal specifieke filters zijn de wensen van de cliënt direct door te geven. De Goede: “Heel snel passend advies kunnen vinden voor de Rotterdammer met afstand tot bewegen en je daar direct voor kunnen aanmelden. Dat is het doel van Beweegcoach.nl. Met de getoonde selectie van laagdrempelige en gezellige groepsactiviteiten willen wij mensen ook echt die stap laten zetten.”

Servicepunt

In de praktijk blijkt het zetten van de eerste stap namelijk nog wel eens te spannend te zijn. Mensen hebben lang niet bewogen of vinden het een eng idee in een groep aan de slag te gaan. “Daarom hebben wij verschillende contactmomenten in het systeem ingebouwd. Alleen informatie geven blijkt namelijk niet genoeg te zijn. Wij willen juist dat Rotterdammers ook echt gaan bewegen!”

Naast de verschillende contactmomenten via het platform zijn er via het Servicepunt Beweegcoach nog meer diensten beschikbaar die het proces voor de nieuwe Beweegcoach zo makkelijk mogelijk moeten maken. Van een gratis fysieke screening voor nieuwe sporters tot extra medische checks bij twijfels over de gezondheid. En voor mensen met het VGZ Rotterdampakket kan de cliënt de eerste 16 weken kosteloos en gemakkelijk kennis maken met bewegen. Ook daar helpt het Servicepunt bij.

Meedoen?

Geloof jij net zoals wij dat we samen veel meer mensen in beweging kunnen brengen? Sluit je dan aan als Beweegcoach. Iedereen kan namelijk iemand in beweging brengen. Ben je een sportvereniging en heb je interesse in het opzetten of verduurzamen van activiteiten die geschikt zijn voor Rotterdammers die nu niet of nauwelijks bewegen?  Je kan hiervoor bellen met Ellen van het Servicepunt Beweegcoach via 06 – 17 32 71 84 of mailen via info@beweegcoach.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën