Verenigingen die buiten de gebaande paden durven te acteren, kunnen nieuwe doelgroepen bereiken en extra leden begroeten. Volg via Rotterdam Sportsupport het thematraject ‘Ledenwerving door vernieuwend sportaanbod’. Bij de club ontvangt u een aantal keren een verenigingsadviseur die meedenkt over een goed scenario en de uitvoering ervan. Tennisvereniging Z’67 verbreedde ook haar horizon en ontwikkelde een programma om 55-plussers te binden.

Wat doe je als tennisvereniging wanneer je ziet dat je ledenaantal krimpt en er bijna geen 55-plussers meer actief zijn bij de club? Wanneer je bovendien constateert dat in de buurt van de vereniging wél regelmatig mensen uit deze leeftijdscategorie een balletje slaan op een openbare tennisbaan? Dan lanceer je een offensief om aan de ene kant niet-actieve 55-plussers aan het tennissen te krijgen en anderzijds hun al sportende leeftijdsgenoten warm te maken voor het sociale leven bij een vereniging.

Het is precies waarmee Z’67 sinds begin september bezig is onder de noemer ‘TennisFit’. In de nabijheid van de vereniging bevindt zich Sportplaza Zuiderpark, waar vier openbare tennisbanen liggen. Heel wat 55-plussers zijn er actief. Thuis op Straat Zuiderpark, de stichting die activiteiten organiseert binnen Sportplaza Zuiderpark, verzorgt nu twee keer per week tennistraining voor hen binnen ‘TennisFit’.

Het is prima als deze tennissers vrijblijvend willen blijven spelen en zich niet binden aan een club – het belangrijkste is immers dat zij actief zijn – maar zij worden wel geattendeerd op de voordelen van het verenigingsleven. Bovendien krijgen zij een uitnodiging voor deelname aan een toernooi op zaterdag 5 oktober bij Z’67. Dan kunnen zij nader kennismaken met de club.

Aan het toernooi doen ook de 55-plussers mee die binnen ‘TennisFit’ wél actief zij bij Z’67. Zij kunnen wekelijks twee keer les krijgen van de door de vereniging gehuurde trainer. De animo voor ‘TennisFit’ is groot. Veertig 55-plussers zijn van de partij, bij Z’67 of op Sportplaza Zuiderpark. De vereniging hoopt dat het leidt tot nieuwe leden.

Ook geïnteresseerd in het maatwerk van het thematraject ‘Ledenwerving door vernieuwend sportaanbod’? Voor meer informatie of aanmelding wendt u zich via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl tot Kim Santbulte van Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach