Het Jeugdfonds Sport heeft dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de naam officieel veranderd van Jeugdsportfonds naar Jeugdfonds Sport, mogen ook commerciële aanbieders zich aansluiten bij het JFS en is recentelijk door de gemeente akkoord gegeven op een verlaging van de leeftijd voor vergoeding van vier jaar naar twee jaar.

Jeugdfonds Rotterdam
Het Jeugdfonds Sport & het Jeugdfonds Cultuur hebben de handen ineen geslagen met Stichting Meedoen in Rotterdam. Door deze nauwe samenwerking kunnen we meer kinderen bereiken en een breder aanbod aanbieden. Dit alles doen we via één centraal loket. Intermediairs kunnen binnenkort via de website www.jeugdfondsrotterdam.nl aanvragen indienen voor alle producten van de drie fondsen. Denk hierbij aan zwemlessen, laptops, fietsen en natuurlijk de contributie van sport- of cultuurlessen. De intermediairs worden hier in de komende maanden over geïnformeerd en voorzien van gegevens om de aanvragen te kunnen doen. Om de drempel voor de mensen zonder betrokken intermediair lager te maken, worden er spreekuren in de Huizen van de Wijk georganiseerd waar ouders direct bij de vrijwilliger een aanvraag kunnen indienen. Kijk voor de tijden en locaties van de spreekuren in de deelnemende Huizen van de Wijk op www.jeugdfondsrotterdam.nl

Actie!
Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen dit jaar te laten sporten. We zijn bijvoorbeeld met acties aan de slag gegaan om te zorgen dat we dit jaar nog meer kinderen bereiken. In de komende twee weken valt bij alle intermediairs van het Jeugdfonds Sport Rotterdam een ‘ouderwetse’ ansichtkaart op de mat. De intermediairs worden bedankt voor alle, tot nu toe, ingediende aanvragen van het afgelopen jaar en gewezen op het feit dat het nieuwe sportseizoen is begonnen. We vragen de intermediairs nog meer aanvragen in te dienen om zodoende nog meer kinderen te laten meedoen. De ouders/verzorgers van de kinderen die in 2016 en 2017 hebben gesport via ons fonds krijgen over drie weken ook een kaart om ze aan te sporen om ook dit jaar weer hun kind te laten sporten. Op deze kaart staat ook een invulgedeelte waardoor ze de kaart kunnen inleveren bij hun intermediair en deze de aanvraag makkelijk en snel kan doen.

Jeugdfonds Sport
Ieder kind heeft het recht om te sporten. Met dat gedachtegoed zet het Jeugdfonds Sport zich in om kinderen die willen sporten maar het financieel niet kunnen een kans te geven. Het Jeugdfonds Sport is er voor Rotterdamse kinderen van twee tot achttien jaar. In opdracht van het bestuur van het Jeugdfonds Sport verzorgt Rotterdam Sportsupport een deel van de uitvoering.
Dit betreft vooral de administratieve organisatie en (telefonisch) contact met de doelgroep, sportaanbieders en intermediairs. Daarnaast is Rotterdam Sportsupport partnerorganisatie van het Jeugdfonds Sport; we versterken elkaar ten behoeve van het vergroten van duurzame sportdeelname van jeugd en jongeren. Lees hier meer over het Jeugdfonds Sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.