Robbie van Beers en Stephan Vos van Rotterdam Sportsupport komen binnenkort met een hagelnieuwe vlogserie. Het duo, omgedoopt tot Robbie & Steef trainers op dreef, gaat maandelijks langs bij prominente (Rotterdamse) trainers om praktische tips op te halen en inspiratie op te doen. Maak kennis met de nieuwe vloggers en abonneer je op hun YouTube-kanaal.  

Wat hebben jullie zelf met het trainersvak?
Stephan: “Ik ben zeventien jaar actief als voetbaltrainer in het binnen- en buitenland (Engeland, Amerika, Zuid-Afrika) en op dit moment ben ik bij ADO Den Haag trainer van de meisjes onder 14 jaar.”
Robbie: “Inmiddels ben ik bijna 15 jaar judoleraar en heb ik bij verschillende judoverenigingen les gegeven. Nu ben ik vooral bezig met het opleiden en ondersteunen van nieuwe trainers. Als we er met elkaar voor kunnen zorgen dat de jeugd (en alle andere doelgroepen) in Rotterdam zo goed mogelijk training kan krijgen, is dat fantastisch.”

Hoe is het idee voor deze vlogserie ontstaan?
Stephan: “Veel beginnende trainers zijn enthousiast maar krijgen de verantwoordelijkheid over een groep kinderen zonder te weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Hier gaan we in de vlogserie dieper op in. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de groep niet luistert? We willen die enthousiaste jeugdtrain(st)er voorzien van praktische tips die ze morgen al kunnen toepassen tijdens de les/training.”

Wat hoop je dat trainers opsteken van de vlog?
Robbie: “We willen de train(st)ers uitdagen om zichzelf te verdiepen in het lesgeven van sport aan jeugd. Wat zijn daarbij belangrijke elementen? Denk aan het altijd voorbereiden op je training, al is dit maar op een post-it. Begeleid de kinderen als kinderen en niet als volwassenen. Maar het gaat ook over jezelf willen verbeteren en leren van bijvoorbeeld andere sporten.”

De trailer staat nu online (zie hieronder). Wanneer kunnen we de eerste echte vlog verwachten?
Robbie: “Op 17 november verschijnt onze eerste vlog met Hans Kroon. Hij is natural bodybuilder, krachttrainingsdeskundige én sportschoolhouder uit Rotterdam-Noord. Een inspirerend persoon, die veel praktische tips heeft voor trainers. Ik zou zeggen: zeker de moeite waard om te kijken!”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus