Korfbalvereniging Nikantes is de komende twee jaar weer voorzien van het Sportpluspredicaat. De maatschappelijke inzet van de vereniging werd door de toetsingscommissie op waarde geschat en vorige week mocht Nikantes het betekenisvolle predicaatbord in ontvangst nemen.

De Sportplusvereniging Nikantes verzorgt ieder jaar een Schoolkorfbaltoernooi voor de basisschoolleerlingen uit Hoogvliet en Pernis, waarbij onder andere trainingen en clinics worden gegeven. Dit met als doel dat meer kinderen gaan sporten. Ook stelt de club wekelijks velden ter beschikking voor de deelnemers van het project Bewegen naar Werk. Hierdoor draagt de vereniging bij aan het versterken van de maatschappelijke positie van deze deelnemers. Naast maatschappelijke activiteiten werden ook de interne organisatie, de sociale veiligheid en de financiën meegenomen in de toetsing. Ook over deze zaken was de commissie positief.

Sportpluscoördinator Peter Stout is trots en optimistisch: “Er is en wordt al jaren hard gewerkt, door heel veel mensen, om de club maatschappelijk te profileren in de wijk. Met deze status kunnen we dit nu en in de toekomst nog beter uitdragen. De komende periode wil Nikantes zich voornamelijk focussen op het creëren van een veilig sportklimaat en het borgen van huidige activiteiten. Uiteraard staan we ook open voor nieuwe uitdagingen, passend binnen onze mogelijkheden.”

Sportverenigingen maken Rotterdam sterker en gezonder. Een Sportplusvereniging is een vereniging die maatschappelijk onderneemt in haar wijk en daarmee iets extra’s betekent. Rotterdam Sportsupport coördineert het Sportplusprogramma en ondersteunt en faciliteert de deelnemende verenigingen daarin. Het verkrijgen van een Sportpluspredicaat van Rotterdam Sportsupport is de erkenning voor een goede basiskwaliteit en het maatschappelijk ondernemen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker