Twee evenementen onderstrepen deze maand dat de leus ‘Rotterdam Sportstad’ ook van toepassing is voor mensen met een beperking. Voor zaterdag 15 juni organiseert Stichting Gehandicapten Tennis Alexanderstad de Nederlandse Kampioenschappen G-Tennis bij TV PhARO. Op zaterdag 29 juni is de accommodatie van ckv N.I.O. het toneel van het Nederlands Kampioenschap G-Korfbal. Bij beide evenementen is de entree gratis.

Tussen negen uur ’s morgens en zes uur ’s avonds zijn op zaterdag 15 juni de Nederlandse G-Tennistitels inzet van de strijd. Sporters met een verstandelijke beperking konden zich in de afgelopen periode inschrijven voor het enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Bij TV PhARO maken 130 tennissers hun opwachting. Van hen komen er 25 uit Rotterdam.

Mooi initiatief van organisator Stichting Gehandicapten Tennis Alexanderstad is dat ook andere sporten de aandacht op zich kunnen vestigen. Verenigingen met een G-aanbod zijn uitgenodigd activiteiten te organiseren rondom de NK. Iedereen is vanzelfsprekend van harte welkom, maar de inspirerende combinatie van tenniswedstrijden en ‘side events’, maakt de dag helemáál aantrekkelijk voor cliënten en professionals van een school, woonvorm of instelling voor deze doelgroep.

Op 29 juni dingen twaalf seniorenteams mee om het NK G-Korfbal. RKC WION en Nikantes zijn de Rotterdamse deelnemers. De spelers hebben een verstandelijke beperking. De eerste wedstrijden beginnen om tien uur ’s morgens. Het fluitsignaal voor de finale klinkt om kwart voor vijf ’s middags. Voor teams die niet meedoen aan het NK, worden clinics verzorgd rondom het evenement.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach