Het NK Paratafeltennis 2017 vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 juni in het Topsportcentrum Rotterdam. Doordat het NK dit jaar in Rotterdam wordt gehouden, is de betrokkenheid van de Rotterdamse tafeltennisvereniging Alexandria’66 niet uit te sluiten. Dit jaar is de sportplus vereniging host.

Het NK paratafeltennis is traditioneel de afsluiting van het paratafeltennisseizoen dat bestaat uit een reeks pararanglijsttoernooien. In diverse klassen (zowel lopers als rolstoel) wordt gestreden om de nationale titel. Dit jaar zal voor het eerst ook in Klasse 11 gespeeld worden en wordt er naast het toernooi ook een minicongres voor verenigingen georganiseerd.

Saskia Meijer (voorzitter TTV Alexandria’66): ‘Wij willen meer bekendheid van onze sport voor deze doelgroep creëren door dit te organiseren’

TTV Alexandria
Rotterdamse tafeltennisvereniging TTV Alexandria’66 neemt de organisatie van het toernooi en het minicongres op zich. Zij wordt in deze opdracht ondersteund door de bond en proberen het toernooi en het congres zo goed mogelijk neer te zetten. Doordat TTV Alexandria’66 een sportplusvereniging is, zijn zij betrokken geraakt bij het paratafeltennis. Met het congres willen zij verenigingen laten zien hoe zij de doelgroep aan zich kunnen binden en wat de meerwaarde is voor een vereniging dit te doen. Daarnaast is het congres ook nuttig voor mensen die werken met mensen met een beperking en hoe tafeltennis binnen de sport/begeleiding een rol kan spelen. Saskia Meijer, voorzitter bij TTV Alexandria noemt het belangrijk kennis te delen en door te geven. ‘Met bestuurders en verwijzers kunnen we een netwerk creëren en elkaar zo helpen en ondersteunen. Daarnaast kunnen we zo gezamenlijk zorgen dat er meer mensen met een beperking kunnen sporten en tafeltennissen’.

Minicongres “Paratafeltennis een meerwaarde voor iedere club”
Het eerste congres tijdens het NK paratafeltennis is voor alle verenigingsbestuurders en trainers die met mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking werken. Maar ook voor medewerkers van instanties die werken met deze doelgroep en willen weten hoe tafeltennis kan worden ingezet tijdens bijvoorbeeld revalidatietrajecten of om mensen weer aan het bewegen te krijgen. Toegang tot het congres is gratis. Aanmelden kan tot 29 mei via de website.

Programma

10.45 uur            Inloop

11.00 uur            Welkom en introductie

11.05 uur            Belang van tafeltennis voor mensen met een beperking

11.20 uur            Programma’s en ondersteuning vanuit de NTTB voor deze doelgroep

11.35 uur            Interview met Jolanda Paardekam

11.45 uur            Paneldiscussie en vragen

12.00 uur            Afsluiting

Side event
Tijdens het NK Paratafeltennis is er behalve een minicongres ook een side event. Het side event wordt door MJ tafeltennis gegeven en biedt de bezoekers de mogelijkheid zelf een balletjes te slaan. Onder begeleiding van 2 enthousiaste trainers worden de tafeltennisclinics aangeboden. De trainer hebben veel ervaring met ouderen en mensen met een beperking en zo is de clinic voor een ieder toegankelijk. Tafeltennissen of schuiftafeltennissen uitproberen? Dit side event biedt aanbieders, maar ook cliënten de gelegenheid in aanraking te komen met de sport.

Vrijwilligers
De organisatie is voor het toernooi nog op zoek naar vrijwilligers die als scheidsrechters of ballenrapers actief willen zijn tijdens het NK Paratafeltennis. Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar info@paratafeltennis.nl.

Rotterdam Sportsupport ondersteunt verenigingen in het aanbieden van aangepast sporten door het project Rotterdam Sport op Maat. Meer weten over Rotterdam Sport op Maat, klik hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur