In deze bijzondere periode wil NOC*NSF sportverenigingen extra ondersteunen. Op basis van de opgehaalde behoefte de sportkoepel webinars ontwikkeld op thema’s als communicatie en een gezonde sportomgeving.

Tijdens deze webinars wordt jouw sportvereniging, in groepsverband, concreet op weg geholpen aan de hand van een breed scala aan thema’s. De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan. Bestuurders en/of andere clubvrijwilligers die interesse hebben in een webinar kunnen via het onderstaande overzicht een geschikte dag kiezen en zich inschrijven. Let op: vol = vol. Wees er dus snel bij!

 • Onder leiding van Martin van Berkel
  Aanvang: 19.30 uur
  Data:
  – 22 maart: Klik hier om aan te melden.
  – 1 april: Klik hier om aan te melden

  Communicatie is belangrijk voor iedere sportorganisatie. Maar hoe houd je jouw leden nou op een juiste manier op de hoogte en in welke frequentie? Tijdens dit webinar wordt jouw sportorganisatie concreet op weg geholpen om communicatie optimaal in te zetten in tijden van corona. Dit webinar bevat vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan.

  Tijdens dit webinar:

  • Geven we je tips over communicatie in tijden van crisis;
  • Kijken we naar de beste communicatiemiddelen die je nu kunt gebruiken, zoals social media en online tools;
  • Doe je concrete inspiratie op voor creatieve mogelijkheden om zowel leden, vrijwilligers, partners en de buurt te blijven betrekken.

 • Onder leiding van Lutger R. Brenninkmeijer en Ine Kloster
  Aanvang: 19.30 uur
  Data:
  – 23 maart: Klik hier om aan te melden
  – 31 maart: Klik hier om aan te melden

  Hoe ziet jouw club er over tien jaar uit? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Welke ambities heb je voor jouw sportorganisatie en hoe realiseer je deze? We dromen graag over de toekomst – maar het liefst maken we van die dromen werkelijkheid.

  Tijdens dit webinar:
  • Gaan we in gesprek over de actualiteiten die spelen binnen jouw club en hoe je hier juist op kunt participeren;
  • Bespreken we mogelijke valkuilen en kansen van jouw sportorganisatie;
  • Leer je hoe je continuïteit van de club kunt waarborgen en daarmee een gezonde toekomst creëert.

 • Onder leiding van Irene Walk
  Aanvang: 19.30 uur
  Data:
  – 24 maart: Klik hier om aan te melden
  – 29 maart: Klik hier om aan te melden

  Is het eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat jullie sportclub voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. Het webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportorganisatie relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

  Tijdens dit webinar:
  • Gaan we in op jouw vragen om voor jouw club te werken aan een gezonde sportomgeving;
  • Krijg je concrete tips om dit aan te pakken (welke invloed?) en vol te houden (borging);
  • Krijg je een aanbod tot (gratis) persoonlijke begeleiding van de club op maat.

Aanmelden

Aanmelden kan tot maximaal één dag voor de webinar. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van de inschrijving en één dag (24 uur) voor de betreffende webinar ontvang je een e-mail voor deelname. Deze mail bevat een hyperlink en bijbehorende uitleg zodat je kunt deelnemen aan de webinar. Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en de deelnemers zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Vragen

Heb je vragen over deze webinars of heeft jouw vereniging behoefte aan verdere ondersteuning? Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Bestuursontwikkeling
 • Beleidsplan
 • Communicatie
 • Begeleiding trainers en coaches
 • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach