Kampt uw vereniging al jaren met een tekort aan vrijwilligers? Heeft u voor uw gevoel alles al geprobeerd? Van oproepen in het clubblad, websites en social media tot vacatures in vrijwilligersbanken en lokale media? Het traject Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd helpt u uw vrijwilligerstekort op te lossen. U kunt uw club nu aanmelden.

Voldoende vrijwilligers vinden is voor sportverenigingen vaak een zware klus. Sportservice Zuid-Holland, Sportservice Noord-Holland en Sportservice Midden Nederland hebben een succesmethode om de strijd aan te gaan met het vrijwilligerstekort: ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. In samenwerking met Sportservice Zuid-Holland organiseert Rotterdam Sportsupport een traject ‘meer vrijwilligers in kortere tijd’.

Het traject bestaat uit vier workshops, een stappenplan en intensieve begeleiding bij de uitvoering van dat stappenplan. Het stappenplan bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Het vrijwilligerswerk binnen de vereniging positief voor het voetlicht brengen, en de leden bekend maken met de wervingsactie die gaat komen.
  • Alle bestaande vrijwilligerstaken in kaart brengen en een vacaturelijst maken.
  • Een e-mail of brief versturen naar alle leden en ouders van jeugdleden met een aankondiging dat ieder lid en iedere ouder benaderd gaat worden voor vrijwilligerswerk.
  • Ieder lid bellen of persoonlijk aanspreken met de vraag of deze zich wil inzetten voor de vereniging.
  • De nieuwe vrijwilligers hun taak geven.

Dat verschillende data van de bijeenkomsten liggen al vast, alleen de laatste bijeenkomst zal in overleg gepland worden:

Workshop 1: 4 september

Workshop 2: 2 oktober

Workshop 3: 30 oktober

Workshop 4: In overleg met de verenigingen

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Het formulier kunt u retour zenden naar info@rotterdamsportsupport.nl voor 23 augustus 2013. Uiteraard is het volgen van het thematraject via Rotterdam Sportsupport kosteloos voor de vereniging. Vanwege beperkte plaatsen geldt: vol is vol.

Voor meer informatie over het traject kunt u altijd contact opnemende met Kim Santbulte k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl of met Liana Landman via l.landman@rotterdamsportsupport.nl of 010-2429315.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur